Wilander: "O Murray στερεί τις WC από νέους παίκτες!"

 
Mats Wilander
Mats Wilander
tennisnews team Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 - 15:21

Τα αιχμηρά σχόλια του Mats Wilander, η απάντηση του Andy Murray και οι αρκετές αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Νικ Κύργιου, που ήταν αρκετά επιθετική.

Μετά την ήττα του Andy Murray από τον Stan Wawrinka στον 1ο γύρο του Roland Garros, σε έναν αγώνα που προφανώς ο Βρετανός ήταν αρκετά μακριά από το καλύτερό του επίπεδο, ο Mats Wilander είπε στην ουσία στον σχολιασμό του για το Eurosport ότι ο Murray δεν έχει δικαίωμα να αγωνίζεται σ' αυτά τα τουρνουά με wild card, γιατί στερεί τη θέση αυτή από νέους παίκτες που δεν τους έχουν δοθεί αντίστοιχες ευκαιρίες.

"Ανησυχώ για τον Andy Murray. Θα ήθελα να μας πει γιατί είναι ακόμα εκεί έξω, δίνοντας μας μια ψευδή αίσθηση ελπίδας ότι θα επιστρέψει κάποια μέρα (στο κορυφαίο επίπεδο). Είμαι λίγο απογοητευμένος, είναι σωστό να είναι εκεί έξω;" είπε ο Wilander, που δε σταμάτησε εκεί.

"Το έκανα και γω και δεν έπρεπε να το κάνω. Ήταν το μεγαλύτερο λάθος που έκανα στην καριέρα μου. Πιστεύω ότι ο Andy πρέπει να σταματήσει τον εαυτό του και να αρχίσει να σκέφτεται ποιος ήταν. Έχει το δικαίωμα να στερεί wild cards από νέους παίκτες;"

O δημοσιογράφος της New York Times, Ben Rothenberg, υπενθύμισε πως στα 4 τελευταία παιχνίδια του Murray συμπεριλαμβάνεται και η νίκη του επί του Alexander Zverev, που μετά απ' αυτό έφτασε στον τελικό του US Open! Δεδομένου και ότι η wild card θα πήγαινε σε κάποιον Γάλλο παίκτη, τον 7ο Γάλλο στην κατάταξη όπως σημειώνει, ο Murray δεν στερεί κάποια ευκαιρία, πόσω μάλλον όταν ο αντίπαλός του είναι ένας παίκτης σαν τον Wawrinka.

Ο ίδιος ο Murray διάβασε το σχόλιο του Wilander και αντέδρασε με ένα story στο Instagram, στο οποίο έγραψε ειρωνικά: "το λατρεύω αυτό", ενώ το σχόλιο του Wilander είδε και ο Νικ Κύργιος, που είναι καλός φίλος με τον Murray και αντέδρασε εντονότερα.

"Μόλις διάβασα τι είπε ο Wilander για τον Andy Murray. Σκάσε Mats, κανείς δε νοιάζεται! Andy να γνωρίζεις πως όσο καιρό και αν είσαι στο tour, ολοι θα εκτιμάμε και θα απολαμβάνουμε το τένις και τον χαρακτήρα σου. Επίσης, δεν είδα ποτέ πόντο του Mats Wilander."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots