ATP
Wilander: "Aυτό θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Federer"

 
Roger Federer
Roger Federer © Paul Zimmer/Tennis Photo Network
tn team Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 - 13:55

Σε σχόλιά του για το Eurosport, ο Mats Wilander εξήγησε ποιο θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Roger Federer όταν θα επιστρέψει στη δράση, είπε πως δεν πιστεύει ότι θα είναι σε θέση να διεκδικήσει έναν μεγάλο τίτλο, ενώ σχολίασε και τη συνεργασία του Alexander Zverev με τον Ivan Lendl, που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

"Πιστεύω πως είναι πιθανό να επιστρέψει. Εφόσον συνεχίζει να το λέει ο ίδιος, προφανώς αυτός είναι ο στόχος του. Νομίζω όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτοί οι τύποι, που γίνονται πολύ καλοί. Ο Alexander Zverev και o Daniil Medvedev κάνουν πολύ μεγάλα παιχνίδια. Φυσικά και ο Federer έχει το σερβίς του, αλλά πόσο μεγάλο όπλο θα είναι ένα σερβίς του Federer σε σύγκριση με αυτό του Zverev ή του Medvedev; Νομίζω αυτή θα είναι η πραγματική εκτίμηση της πραγματικότητας", είπε ο Wilander σε μια συζήτησή του στο Eurosport.

"Δε νομίζω ότι θα παίξει πάρα πολλούς αγώνες στο tour (o Federer). Συνειδητοποιεί πως έχει ακόμα ευκαιρίες για να κερδίσει, ίσως όχι Grand Slam, ίσως όχι έναν τελικό, αλλά 3-4 αγώνες. Νομίζω πως γι' αυτόν αξίζει τον κόπο να επιστρέψει. Θα γνωρίζει αν θα μπορεί να είναι ανταγωνιστικός όταν βγει στο γήπεδο για έναν αγώνα 2-3 σετ με παίκτες όπως οι Zverev και Medvedev", πρόσθεσε ο 57χρονος Σουηδός, πρώην Νο.1 στον κόσμο και κάτοχος 7 Grand Slam τίτλων.

Τέλος, ο Wilander έκανε ένα σχόλιο και για τη συνεργασία του Zverev με τον Lendl, εξηγώντας πως δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, σε συνάφεια με την τωρινή κατάσταση της Emma Raducanu.

"Το έχουμε ξαναδεί αυτό, με τον Ivan Lendl και τον Alexander Zverev, όπου ο Lendl είχε σταματήσει εντελώς να τον βοηθάει. Μετά δοκίμασε κι άλλους super-coaches, αλλά ούτε αυτό δούλεψε με ένα 18χρονο παιδί. Πρέπει να μεγαλώσεις για να βρεις τους δικούς σου ρυθμούς και δε νομίζω ότι κάνει καλό που η Emma έχει τόσες πολλές φωνές στο κεφάλι της. Πρέπει να ακούσει τον εαυτό της."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots