Wilander: "Ο Απόστολος πρέπει να κάνει πίσω"

 
Wilander: "Ο Απόστολος πρέπει να κάνει πίσω"
tn team Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 - 18:52

Ο Mats Wilander σχολίασε το code violation για coaching που είχε στη χθεσινή του αναμέτρηση ο Στέφανος Τσιτσιπάς, λέγοντας πως ο πατέρας και προπονητής του, Απόστολος Τσιτσιπάς, πρέπει να κάνει πίσω και να αφήσει τον Στέφανο να βρει τις λύσεις μόνος του.

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δέχτηκε coaching code violation o Τσιτσιπάς χθες, στη νίκη του με 3-2 σετ επί του Taylor Fritz, κάτι που σχολιάστηκε στο Eurosport από τον κάτοχο 7 Grand Slam τίτλων, Mats Wilander.

"Σε κάποια σημείο, ο πατέρας του χρειάζεται να κάνει πίσω. Ας αφήσει τον Στέφανο να επιλύσει τα πράγματα μόνος του. Μπορείς να δώσεις καλές συμβουλές πριν και μετά τον αγώνα, όμως μέσα στον αγώνα, ο Στέφανος μπορεί να επιλύσει προβλήματα", είπε ο Wilander.

"Μετά απ' αυτό το συμβάν με τον διαιτητή, ο Τσιτσιπάς κέρδισε το 5ο σετ με 6-4. Έκανε ένα πολύ καλό σετ, ίσως το καλύτερό του στον αγώνα", πρόσθεσε ο 57χρονος Σουηδός.

Στο tour δεν επιτρέπεται καμία προπονητική παρέμβαση την ώρα του αγώνα, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που τάσσονται κατά αυτού του κανονισμού και προτείνουν την αλλαγή του. Ο ίδιος ο Στέφανος, έχει δηλώσει στο παρελθόν πως οι περισσότεροι παίκτες ήδη το κάνουν, έχοντας βρει κάποιους κώδικες επικοινωνίας χωρίς να τιμωρούνται, επομένως δεν υπάρχει λόγος να μην επιτρέπεται το on-court coaching.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots