ATP
Κέρδισε 3 θέσεις ο Auger-Aliassime, career high o Ruud

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime © tennisnews.gr
tennisnews team Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 - 7:54

O Felix Auger-Aliassime κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.18 του κόσμου, ενώ το career high του βελτίωσε ο Casper Ruud, που μπήκε στους 35 πρώτους της παγκόσμιας κατάταξης, μετά από τον πρώτο ΑΤΡ τίτλο του.

Ο φιναλίστ του Rotterdam Open, Felix Auger-Aliassime, κέρδισε 3 θέσεις αυτή την εβδομάδα και ανέβηκε στο Νο.18 της παγκόσμιας κατάταξης. Το career high του είναι το Νο.17, όπου είχε φτάσει τον Οκτώβριο του 2019.

Ο πρωταθλητής του Ρότερνταμ, Gael Monfils, παρέμεινε στο Νο.9 του κόσμου, ενώ ο πρωταθλητής του Μπουένος Άιρες, Casper Ruud, κέρδισε 11 θέσεις και βελτίωσε το προσωπικό του ρεκόρ, ανεβαίνοντας στο Νο.34 του κόσμου. Ο πρωταθλητής του New York Open, Kyle Edmund, κέρδισε με τη σειρά του 17 θέσεις και επέστρεψε στο Top 50 και συγκεκριμένα στο Νο.45.

Στο Top 10 δεν υπήρξε καμιά αλλαγή, με τον Novak Djokovic να είναι στην 1η θέση και τον Rafael Nadal στη 2η. Ο Roger Federer ακολουθεί στο Νο.3 και πολύ κοντά του βρίσκεται ο Dominic Thiem, στο Νο.4. Ο Daniil Medvedev κλείνει την πρώτη 5άδα, ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς ακολουθεί στο Νο.6. Τη 10άδα συμπληρώνουν οι Alexander Zverev (No.7), Matteo Berrettini (No.8), Gael Monfils (No.9) και David Goffin (No.10).

Τέλος, ο 18χρονος Jannik Sinner άφησε πίσω του 11 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.68 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά από τη νέα πολύ καλή εβδομάδα που είχε και την πορεία του μέχρι τα προημιτελικά του Ρότερνταμ. 

Αναλυτικά η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots