ATP
Πήρε το ντέρμπι του 1ου γύρου ο Wawrinka (vid)

 
Πήρε το ντέρμπι του 1ου γύρου ο Wawrinka (vid)
Πήρε το ντέρμπι του 1ου γύρου ο Wawrinka (vid)
tennisnews team Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 - 8:17

O Stan Wawrinka δεν είχε καθόλου εύκολο έργο και χρειάστηκε 5 match point, για να κάμψει την αντίσταση του Frances Tiafoe και να προκριθεί στον 2ο γύρο του Abierto Mexicano Telcel στο Ακαπούλκο.

Μετά από 2 ώρες και 45 λεπτά μάχης, ο Wawrinka επικράτησε του Tiafoe με 6-3, 6-7 (4), 7-6 (1) και να προκριθεί στους "16" καλύτερους του Ακαπούλκο.

Ο 34χρονος Ελβετός, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.16 στην παγκόσμια κατάταξη, πέτυχε 35 άσους σήμερα, ενώ συνολικά είχε 56 winners. Ο Tiafoe ολοκλήρωσε τον αγώνα με 35 winners, ενώ έκανε και 5 περισσότερα λάθη από τον Wawrinka (38-33).

Σε όλο το παιχνίδι είχε το πάνω χέρι ο Wawrinka, που έκανε το μοναδικό break στο 1ο σετ, "ξέφυγε" με 5-2 και στο 9ο game επέστρεψε από το 15-40 για να κρατήσει το σερβίς του και να κάνει το 6-3.

Στο 2ο σετ ο Ελβετός είχε 3 break point για να κάνει το break στο πολύ κρίσιμο 9o game, στο 4-4, αλλά ο Tiafoe κρατήθηκε στο σερβίς του και το σετ αυτό οδηγήθηκε στο tie-break, όπου ο Αμερικανός επικράτησε με 7-4.

Στο αποφασιστικό σετ ο Wawrinka έδειχνε συνεχώς να έχει το πάνω χέρι, αλλά ο Tiafoe αντιστάθηκε μέχρι τον τελευταίο πόντο. Στο 10ο game o Αμερικανός έσβησε ένα match point για να ισοφαρίσει σε 5-5, ενώ στο 12ο game έσβησε 3 ακόμα match point, ισοφαρίζοντας σε 6-6. Στο tie-break, o Wawrinka πάντως ήταν αλάνθαστος και έχασε μόνο έναν πόντο, για να το κερδίσει με το εμφατικό 7-1 και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του λίγα λεπτά πριν συμπληρωθούν 3 ώρες αγώνα. 

Στον 2ο γύρο του Abierto Mexicano, o Wawrinka θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Radu Albot και Pedro Martinez.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots