Τραυματίστηκε ο Dimitrov, στα ημιτελικά ο Tiafoe! (vids)

 
Τραυματίστηκε ο Dimitrov, στα ημιτελικά ο Tiafoe! (vids)
© Simon Bruty/USTA
tennisnews team Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2024 - 7:00

O Frances Tiafoe πήρε μια τεράστια πρόκριση για τα ημιτελικά του US Open και έκανε το 2 στα 2 για τους Αμερικανούς, με τον Grigor Dimitrov να αναγκάζεται να εγκαταλείψει στο 4ο σετ με τραυματισμό.

Για μια ακόμα φορά ο Dimitrov έφτασε κοντά στο μεγάλο breakthrough και ένας τραυματισμός σταμάτησε την προσπάθειά του. Ο άτυχος Βούλγαρος είχε κάποιο πρόβλημα στο πόδι του, απ' ότι φάνηκε στον ιγνυακό τένοντα, με αποτέλεσμα να εγκατελείψει την αναμέτρηση του με τον Tiafoe στο 4ο σετ, ενώ ήταν ήδη πίσω με 6-3, 6-7 (5), 6-3, 4-1.

Είχαμε ένα δυνατό ματς μέχει να αρχίσει να έχει ενοχλήσεις ο Dimitrov, για 2,5 περίπου σετ. Ο Tiafoe ήταν καλύτερος στο 1ο σετ και "έσπασε" τον Dimitrov στο 5ο (3-2) και στο 9ο game (6-3).

Στη συνέχεια προηγήθηκε με 4-1 στο 2ο σετ, όμως ο Dimitrov δεν το έβαλε κάτω και κατόρθωσε να κερδίσει τα 3 επόμενα games και να ισορροπήσει το σετ. Αργότερα το έστειλε στο tie-break και εκεί επικράτησε με 7-5.

Στα πρώτα λεπτά του 3ου σετ φάνηκε πως θα συνεχιζόταν το ντέρμπι. Ο Tiafoe, όπως και στα 2 προηγούμενα σετ, έκανε πρώτος το break και προηγήθηκε με 3-2. Στο τέλος του σετ ο Dimitrov έδειχνε να πονάει πολύ όμως και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον Αμερικανό, που από το 4-3 του 3ου σετ κέρδισε 5 συνεχόμενα games και φάνηκε να καθαρίζει το ματς, το οποίο τελικά ολοκληρώθηκε με εγκατάλειψη μετά το 5ο game του 4ου σετ.

Η ατυχία του Dimitrov δεν κάνει βεβαίως λιγότερο άξια την πρόκριση του Tiafoe, που άλλωστε δεν βρέθηκε ποτέ πίσω σ' αυτό το ματς. Ο 26χρονος Αμερικανός θα επιστρέψει στα ημιτελικά του US Open μετά από 2 χρόνια και αυτός θα είναι και ο 2ος ημιτελικός του σε ένα Grand Slam.

Έκανε μάλιστα το 2 στα 2 για τους Αμερικανούς, αφού στα ημιτελικά της Παρασκευής θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του Taylor Fritz, που επικράτησε με 3-1 σετ του Alexander Zverev. Αυτό σημαίνει και πως την Κυριακή θα υπάρξει για 1η φορά Αμερικανός σε τελικό ανδρών στο US Open μετά από 18 χρόνια, απ' όταν ήταν φιναλίστ (έχασε από τον Roger Federer) o Andy Roddick.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots