ATP
Στο Νο.3 του κόσμου ο Thiem

 
Στο Νο.3 του κόσμου ο Thiem
Στο Νο.3 του κόσμου ο Thiem
tennisnews team Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2020 - 10:29

Εκμεταλλευόμενος την απώλεια βαθμών που είχε ο τραυματισμένος Roger Federer από την απουσία του από το Ντουμπάι, ο Dominic Thiem ξεπέρασε τον Ελβετό και βρέθηκε για πρώτη φορά στην κορυφαία τριάδα της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ!

Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Thiem ανέβηκε στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, με τη συνέπεια που δείχνει τους τελευταίους μήνες στo tour να αποδίδει καρπούς. Ο Αυστριακός, ο οποίος ήταν φιναλίστ στο ATP Finals και στο Australian Open, διατήρησε τους 7.045 βαθμούς που είχε και την προηγούμενη εβδομάδα και εκμεταλλεύτηκε την πτώση του Roger Federer, που δεν μπόρεσε να βρεθεί στο Ντουμπάι και να υπερασπιστεί τον τίτλο του εξαιτίας του τραυματισμού του στο γόνατο, με αποτέλεσμα να χάσει 500 βαθμούς και να πέσει στους 6.630. 

Πάντα πρώτος είναι ο Novak Djokovic, ο οποίος αντικατέστησε τον Ελβετό στον θρόνο του Dubai Tennis Championships και αύξησε για λίγο τη διαφορά του από τον Rafael Nadal, που υπολείπεται 370 βαθμών του Σέρβου. Και ο Ισπανός κέρδισε τίτλο την προηγούμενη εβδομάδα, στο Ακαπούλκο.

Στο Νο.5 παραμένει ο Daniil Medvedev, όπως σταθερός παραμένει στο Νο.6 και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, τον οποίο ακολουθούν οι Alexander Zverev, Matteo Berrettini, Gael Monfils και David Goffin, που συμπληρώνουν την κορυφαία 10άδα.

Δυο θέσεις κέρδισε ο Karen Khachanov, ο οποίος επέστρεψε στο Νο.15, ενώ 3 θέσεις κέρδισε ο Grigor Dimitrov, που επέστρεψε στο Top 20 και συγκεκριμένα στο Νο.19. Ο φιναλίστ του Ακαπούλκο, Taylor Fritz, άφησε πίσω του 11 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.24, για πρώτη φορά στην καριέρα του. To career high του βελτίωσε και ο ημιφιναλίστ του Ντουμπάι, Daniel Evans, που κέρδισε 9 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.28.

Τέλος, την άνοδο της εβδομάδας σημείωσε ο Thiago Wild, ο οποίος αγωνίστηκε με wild card στο Chile Open του Σαντιάγκο έχοντας πετύχει μόλις λίγες μέρες πριν την πρώτη του ΑΤΡ νίκη στο Ρίο, για να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του τίτλου και να κερδίσει 69 θέσεις, για να βελτιώσει κατά ισάριθμες θέσεις το προηγούμενο career high του (Νο.182) και να ανεβεί στο Νο.113 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots