ATP
Τσιτσιπάς: "Τα μέτρα ασφαλείας είναι απαραίτητα" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Τα μέτρα ασφαλείας είναι απαραίτητα" (vid)
Τσιτσιπάς: "Τα μέτρα ασφαλείας είναι απαραίτητα" (vid)
tennisnews team Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2020 - 22:34

O Στέφανος Τσιτσιπάς απάντησε σε ερωτήσεις θαυμαστών σε live βίντεο στο Instagram και μεταξύ άλλων μίλησε για τον κορωνοϊό και την ακύρωση του Indian Wells, για το τι θέλει να βελτιώσει στον εαυτό του και την πολύ καλή φιλοξενία που ένιωσε στις Φιλιππίνες.

Για το καλύτερο πράγμα στη ζωή: "Είναι να είσαι ο υπεύθυνος για τη ζωή σου. Να είσαι αυτός που αποφασίζει, για το ποιος θες να είσαι, με ποιον θες να περνάς τον χρόνο σου, για τους ανθρώπους γύρω σου, το μέρος που θες να ζήσεις. Αν καταφέρεις να τα ελέγξεις όλα αυτά, τότε θα έχεις το καλύτερο πράγμα στη ζωή, θα έχεις τον έλεγχο της ζωής σου και δεν θα αποφασίζουν οι άλλοι για σένα."

Για την εμπειρία του στις Φιλιππίνες, όπου βρέθηκε πρόσφατα για τους αγώνες του Davis Cup: "Η Μανίλα είναι εκπληκτική. Είδα πράγματα που έχω ξαναδεί στο παρελθόν, τη φτώχεια, αλλά αυτή τη φορά ήταν πολύ σοκαριστικό και νομίζω με κάνει να εκτιμώ τη ζωή περισσότερο. Αυτά τα παιδιά δεν έχουν επιλογή, γεννιούνται και μεγαλώνουν έτσι. Για μένα ήταν σοκαριστικό αλλά γι' αυτούς η επιβιωση ήταν το φυσιολογικό και είναι χαρούμενοι, αγαπούν τη ζωή, μπορούσες να το δεις αυτό στα πρόσωπά τους, δεν παραπονιόντουσαν. Ήταν πολύ διαφορετική εμπειρία."

Για τους ανθρώπους στις Φιλιππίνες: "Ένιωσα ένας απ' αυτούς. Είναι πολύ δοτικοί άνθρωποι, πολύ φιλοξένοι, καλόκαρδοι και πάντα θέλουν το καλύτερο για σένα. Δεν ξέραμε τι να περιμένουμε γιατί δεν είχαμε ξαναπάει εκεί. Περιμέναμε να είναι όλοι με την αντίπαλη ομάδα, όπως γίνεται στις περισσότερες χώρες, αλλά πολλοί υποστήριζαν και εμάς. Φυσικά υποστήριζαν περισσότερο τη χώρα τους, αλλά το έκαναν με έναν πολύ ωραίο τρόπο. Ένιωσα ότι μου άνοιξαν τα μάτια για τον κόσμο και με έκαναν να βάλω μια παύση και να σκεφτώ πόσο υπέροχη είναι η ζωή."

Για το Indian Wells που ακυρώθηκε λόγω του κορωνοϊού: "Δε θα διεξαχθεί το συγκεκριμένο event. Μας έγινε και ανακοίνωση χθες το βράδυ, πριν κοιμηθώ. Είναι απαραίτητο να υπάρχουν κάποια μέτρα ασφαλείας."

Το αγαπημένο του φαγητό: "Μπορεί να μην είναι το αγαπημένο μου φαγητό, αλλά κάτι που μου λείπει αυτή τη στιγμή είναι ένα τυλιχτο!"

Για το πως ανακτά το κίνητρό του την ώρα ενός αγώνα: "Έρχεται από μέσα σου, όταν ξέρεις ποιος είναι ο στόχος σου. Πολλές φορές είναι δύσκολο, υπάρχουν στιγμές που δεν πιστεύεις τόσο πολύ στον εαυτό σου ή δεν είσαι σίγουρος ότι και να κάνεις remotivate θα πετύχεις κάτι. Το να κάνεις remotivate δε νομίζω πως είναι δύσκολο, πρέπει να είσαι στον τρόπο σκέψεις ότι παίζω τον κάθε πόντο ξεχωριστά, θέλω να κερδίσω τον κάθε πόντο, θέλω να βρίσκομαι σε μια κατάσταση που έχω εγώ τον έλεγχο. Το τένις δεν είναι μόνο forehand, ρεβέρ, σερβίς, βολέ. Είναι περισσότερα απ' αυτό. Το πως κάνω remotivate τον εαυτό μου, είναι παίζω για να καταφέρω."

Για το τι θα ήθελε να βελτιώσει: "Το λεξιλόγιό μου. Πιστεύω πως μπορεί να γίνει πιο πλούσιο και πολλές φορές νιώθω ότι δυσκολεύομαι να πω τι νιώθω με πιο απλά λόγια και τα κάνω όλα πολύ περίπλοκα. Και στα αγγλικά και στα ελληνικά θα ήθελα να βελτιώσω το λεξιλόγιό μου, να χρησιμοποιώ λέξεις που θα με κάνουν πιο ξεκάθαρο και επίσης είναι κάτι που εμένα προσωπικά μου αρέσει, να μπορώ να μιλάω με ποικιλία."

Δείτε ολόκληρο το βίντεο:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots