ATP
Η επιστολή του Djokovic για την καραντίνα

 
Η επιστολή του Djokovic για την καραντίνα
Η επιστολή του Djokovic για την καραντίνα
tennisnews team Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020 - 18:42

Να μείνουμε μέσα, να περάσουμε ποιοτικά τον χρόνο μας και να μη φοβηθούμε να βγούμε για λίγες μέρες από τους πολύ γρήγορους ρυθμούς στους οποίους έχουμε "εθιστεί" μέσα από τις μοντέρνες κοινωνίες, ήταν μερικά από τα μηνύματα που έστειλε ο Novak Djokovic, μέσα από μια επιστολή που μοιράστηκε στα social media.

Αναλυτικά όλα όσα έγραψε ο Djokovic στην επιστολή του:

"Προσεύχομαι για την υγεία και την ανάρρωσή σας. Μακάρι ο Θεός να θεραπεύσει όποια ασθένεια έχετε σωματικά, ψυχικά ή πνευματικά. Μακάρι να σας δώσει υγεία, ενέργεια και χαρά. Είναι πολύ δύσκολες στιγμές για όλους. Στέλνω την στήριξη και τις προσευχές μου. Παρακαλώ μείνετε στο σπίτι σε καραντίνα και βοηθήστε την πρώτη γραμμή, το νοσηλευτικό προσωπικό, να βοηθήσουν όλους τους ανθρώπους που τους χρειάζονται. Ας μην τους επιβαρύνουμε ακόμα περισσότερο σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές. Όλα είναι θέμα προοπτικής. Ζούμε μια μοντέρνα ζωή με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Συνεχώς είμαστε στο πόδι. Σπάνια σταματάμε και συλλογιζόμαστε τις ζωές μας. Έχουμε εθιστεί σ' αυτή την ιδέα και πάντα χρειαζόμαστε να είμαστε κάπου αλλού, ή να κάνουμε κάτι παραγωγικό.

Θέλω να είμαι παραγωγικός και ενεργός, αλλά σε αρμονία με την ειρήνη και την εσωτερική αντίληψη της πραγματικής μας ουσίας. Δεν μπορούμε να είμαστε υγιείς, αν ο κόσμος μας δεν είναι υγιής. Αυτή είναι η ώρα για να είμαστε ενωμένοι. Ας προσπαθήσουμε να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τις οικογένειές μας στο σπίτι, να απολαύσουμε τα μικρά πράγματα στη ζωή. Ας προσπαθήσουμε να γελάμε, να αγαπάμε και να αφιερώνουμε χρόνο στον εσωτερικό μας κόσμο. Να προσευχόμαστε, να διαλογιζόμαστε, να τρώμε υγιεινά, να παίζουμε μουσική, να τραγουδάμε, να χορεύουμε, να διαβάζουμε, να γράφουμε, να γυμναζόμαστε, να κοιμόμαστε καλά, να εξασκούμε τους εγκεφάλους μας και να κάνουμε θετικές σκέψεις. Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να προσπαθήσουμε να τα κάνουμε όλα αυτά.

Με το να μένουμε στο σπίτι, όχι μόνο θα βοηθήσουμε στην επιβράδυνση της διασποράς του ιού, αλλά θα δώσουμε και στους εαυτούς μας την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε πραγματικά ορισμένα συναισθήματα και υποσυνείδητα πράγματα που καταπιέζουμε και αγνοούμε. Πρέπει να σκάψουμε βαθιά για να αναγεννηθούμε σε κάθε επίπεδο. Μόνο έτσι θα είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τη Μητέρα Γη να θεραπευτεί γρηγορότερα. Παρακαλώ να συμπεριφέρεστε στους ανθρώπους και στη φύση όπως θέλετε να συμπεριφέρονται και σε εσάς. Ο Θεός να σας ευλογεί. Θα γίνουμε δυνατότεροι και πιο ενωμένοι, είμαι σίγουρος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots