ATP
Ο Nole έκανε δωρεά και ο Rafa τον ευχαρίστησε!

 
Ο Nole έκανε δωρεά και ο Rafa τον ευχαρίστησε!
Ο Nole έκανε δωρεά και ο Rafa τον ευχαρίστησε!
tennisnews team Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 - 23:07

O Novak Djokovic συνέβαλε στον έρανο που ξεκίνησε ο Rafael Nadal με τον Pau Gasol για τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό και ο Ισπανός τον ευχαρίστησε δημόσια.

Πριν από μια εβδομάδα περίπου, ο Nadal και ο Gasol ξεκίνησαν από κοινού μια καμπάνια για τον Ερυθρό Σταυρό της Ισπανίας, καλώντας τους συμπατριώτες τους αθλητές να συμβάλλουν για να ενισχύσουν όσο περισσότερο μπορούν τα νοσοκομεία της χώρας.

Πολλοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, από το τένις, το μπάσκετ και τα υπόλοιπα αθλήματα, ενώ απ' ότι φαίνεται δωρεές δεν έκαναν μόνο Ισπανοί αθλητές. Ο Djokovic, χωρίς να αναφέρει κάτι γι' αυτό, συνέβαλε επίσης στον έρανο, μια πράξη που δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Rafa.

O κάτοχος 19 Grand Slam τίτλων, φρόντισε να γνωστοποιήσει την πράξη του Σέρβου συναδέλφου του και να τον ευχαριστήσει δημόσια, μέσα από τα social media: "Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Novak για τη συνεισφορά του στην καμπάνια μας, για να βοηθήσουμε εκείνους που βρίσκονται στη μάχη με τον κορωνοϊό", έγραψε ο Rafa, που ευχαρίστησε και στα σέρβικα τον Nole.

Εκτός από την προσωπική του σχέση με τον Nadal, o Djokovic γνωρίζει καλά τι συμβαίνει στην Ισπανία, καθώς η καραντίνα τον βρήκε στη Μαρβέγια, όπου πήγε μετά από την αποχώρησή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες, λίγες μέρες μετά την ακύρωση του Indian Wells. Από τότε, μένει εκεί με την οικογένειά του.

Επίσης, αυτή δεν ήταν η μοναδική όμορφη πράξη του Nole για να βοηθήσει στη μάχη με την πανδημία. Πριν μερικές μέρες ανακοίνωσε πως μέσα από το ίδρυμά του, Novak Djokovic Foundation, φρόντισε να δωρίσει ένα εκατομμύριο ευρώ στο σύστημα υγείας της Σερβίας, προκειμένου να εφοπλιστεί με τον απαραίτητο εξοπλισμό και να μπορέσει να βοηθήσει ακόμα περισσότερους ασθενείς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots