ATP
Ενώνουν τις δυνάμεις τους Nadal και Gasol (vids)

 
Ενώνουν τις δυνάμεις τους Nadal και Gasol (vids)
Ενώνουν τις δυνάμεις τους Nadal και Gasol (vids)
tennisnews team Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 - 16:16

Δυο από τους καλύτερους Ισπανούς αθλητές όλων των εποχών, ο Rafael Nadal και ο Pau Gasol, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ενισχύσουν τη μάχη που δίνει η χώρα τους ενάντια στον κορωνοϊό. Μεγάλος στόχος η συγκέντρωση 11 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Ισπανία είναι μια από τις χώρες που υποφέρουν περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού. Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ξεπερνώντας σε θύματα και την Κίνα. Είναι η δεύτερη χώρα σε όλο τον κόσμο με τους περισσότερους θανάτους, μετά την Ιταλία. Συνολικά τα κρούσματα ξεπέρασαν σήμερα τις 56.000 (4η σε όλο τον κόσμο).

Η κατάσταση είναι δυσβάστακτη για όλο τον κόσμο και ο Nadal θέλει να βοηθήσει στη μάχη με τον "αόρατο εχθρό", όσο περισσότερο μπορεί. Γι' αυτό ξεκίνησαν μαζί με τον Pau Gasol μια καμπάνια, σε συνεργασία με Ερυθρό Σταυρό της Ισπανίας, πραγματοποιώντας δωρεές και καλώντας τους άλλους Ισπανούς αθλητές να κάνουν το ίδιο.

"Η Ισπανία ποτέ δεν απογοήτευε εμάς τους αθλητές. Πάντα ήταν στο μέρος μας, σε καλές και σε δύσκoλες στιγμές και πάντα έδειχνε κατανόηση. Είμαστε αθλητές σε έναν μεγάλο βαθμό εξαιτίας αυτής της στήριξης που είχαμε και τώρα είναι η ώρα για να μη σας απογοητεύσουμε. Ήρθε η ώρα ο αθλητισμός της Ισπανίας να πετύχει τη μεγαλύτερη νίκη του", είπε ο Nadal στο σχετικό βίντεο που δημοσίευσε.

Ο Gasol με τη σειρά του είπε: "Αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση άνευ προηγουμένου, στην οποία σε μικρό ή μεγάλο βαθμό όλοι υποφέρουμε από τις συνέπειές της. Κυρίως όμως αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, το προσωπικό υγείας, που φροντίζει τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από τον ιό. Δεν είστε μόνοι σας. Η μάχη ανήκει σε όλους μας. Σήμερα, θέλουμε να πετύχουμε τη μεγαλύτερη νίκη μας."

Ο μεγάλος στόχος που τέθηκε είναι να συγκεντρωθεί το ποσό των 11 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο εκτιμάται πως θα βοηθήσει περισσότερους από 1.350.000 ανθρώπους.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots