ATP
Το τένις της Ισπανίας "αγκαλιάζει" την πρωτοβουλία Nadal-Gasol (vids)

 
Το τένις της Ισπανίας "αγκαλιάζει" την πρωτοβουλία Nadal-Gasol (vids)
Το τένις της Ισπανίας "αγκαλιάζει" την πρωτοβουλία Nadal-Gasol (vids)
tennisnews team Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 - 20:03

Ο Rafael Nadal και Pau Gasol πήραν την πρωτοβουλία να καλέσουν αθλητές απ' όλη τη χώρα να συνεισφέρουν με οικονομική βοήθεια προς τον Ερυθρό Σταυρό της Ισπανίας και η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. Από την κοινότητα του τένις, έχουν κάνει δωρεές οι Garbine Muguruza, David Ferrer, Roberto Bautista Agut, Carlos Moya και πολλοί άλλοι.

Μέσα στην εβδομάδα, ο Nadal και ο Gasol, δυο από τους σημαντικότερους Ισπανούς αθλητές όλων των εποχών, πήραν την πρωτοβουλία να ξεκινήσουν έναν έρανο της αθλητικής κοινότητας της χώρας, ώστε να συγκεντρώσει όσα περισσότερα χρήματα γίνεται, που θα πάνε σε ιατρικό εξοπλισμό, για την καταπολέμηση του COVID-19. Ο αρχικός στόχος που έθεσαν, είναι τα 11 εκατομμύρια ευρώ.

Το κάλεσμα είχε σημαντική ανταπόκριση μέχρι στιγμής και βροντερό "παρών" δίνει και η κοινότητα του τένις στην Ισπανία. Η Garbine Muguruza, o David Ferrer, o Roberto Bautista Agut, o Carlos Moya, η Carla Suarez Navarro, η Paula Badosa, το Madrid Open και το Barcelona Open, έκαναν ήδη δωρεές και έκαναν τις σχετικές δημοσιεύσεις στα social media.

Ο Nadal και ο Gasol κινητοποίησαν φυσικά και αθλητές από άλλους χώρους, με μερικά από τα γνωστότερα ονόματα που έκαναν επίσης δωρεές, να είναι αυτά των Sergio Llull, Rudy Fernandez, Sergio Rodriguez, David Silva, Jesus Navas, Dani Carvajal, Iker Casillas και Julen Lopetegui.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots