ATP
Wawrinka: Ο πιο "εύκολος" από τους Big 3 (vid)

 
Wawrinka: Ο πιο "εύκολος" από τους Big 3 (vid)
Wawrinka: Ο πιο "εύκολος" από τους Big 3 (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020 - 16:43

Σε συνομιλία που είχε με την Chris Evert ζωντανά στο Instagram, o Stan Wawrinka αποκάλυψε τον παίκτη που του φαίνεται πιο εύκολο να αντιμετωπίσει, από τους Big 3.

Για κάθε παίκτη αυτής της εποχής, δεν υπάρχει κάτι δυσκολότερο από το να αντιμετωπίζεις τους Big 3, Roger Federer, Rafael Nadal και Novak Djokovic, όπως μαρτυρούν και τα στατιστικά. Για τον καθένα όμως, ο βαθμός δυσκολίας σε σχέση με τον εκάστοτε αντίπαλο είναι διαφορετικός. Για τον Wawrinka, ο πιο εύκολος από τους 3 μεγάλους του τένις, είναι ο Djokovic.

"Ο Novak είναι αυτός που προτιμώ να αντιμετωπίζω. Νιώθω στα καλύτερά μου όταν τον έχω απέναντί μου. Ο τρόπος που παίζω απέναντί του με κάνει πιο επικίνδυνο (σε σχέση με Federer και Nadal). Νιώθω πως όταν παίζω με αυτοπεποίθηση μπορώ να έχω τον έλεγχο για αρκετή ώρα. Για 3, 4 ή και 5 ώρες. Αυτό έχει συμβεί τις 3 φορές που τον κέρδισα στα Grand Slam", είπε χαρακτηριστικά ο 35χρονος Ελβετός.

Ο Wawrinka εξήγησε πως περισσότερο τον δυσκολεύει ο Federer και μετά ο Nadal: "Ο Federer είναι ο πιο δύσκολος. Είναι ο Federer. Το παιχνίδι του είναι τελείως διαφορετικό από του Djokovic. Σε βάζει περισσότερο υπό πίεση, είναι πολύ επιθετικός, δεν ξέρεις τι να περιμένεις, έχει ποικιλία. Γίνεται πιο δύσκολο για μένα. Είναι ο καλύτερος όλων των εποχών. Έχει κερδίσει τα πάντα και τους πάντες. Όσο για τον Nadal, έχω μεγάλες δυσκολίες στο σερβίς ενός αριστερόχειρα και στις μπάλες με υψηλή αναπήδηση. Στο χώμα είναι σχεδόν αδύνατο (να τον κερδίσεις). Ξέχνα το."

Τα λόγια του Wawrinka πάντως διασταυρώνονται και από τα αποτελέσματα. Παρότι έχει αρνητικό ρεκόρ και με τους τρεις, με τον Novak τα έχει πάει καλύτερα, μετρώντας 6 νίκες σε 25 αναμετρήσεις (6-19). Σε αγώνες Grand Slam έχει κερδίσει τον Σέρβο 4 φορές και μάλιστα στις 5 τελευταίες συναντήσεις τους (4-1 στα 5 τελευταία, 4-4 συνολικά). Ενάντια στον Nadal έχει μόλις 3 νίκες σε 22 αγώνες (3-19), ενώ με τον Federer έχει το χειρότερο ρεκόρ, 3 νίκες σε 26 συναντήσεις (3-23).

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots