ATP
Wawrinka: "Το τένις δεν υπάρχει μόνο χάρη στους κορυφαίους"

 
Wawrinka: "Το τένις δεν υπάρχει μόνο χάρη στους κορυφαίους"
Wawrinka: "Το τένις δεν υπάρχει μόνο χάρη στους κορυφαίους"
tennisnews team Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 - 9:49

Και ο Stan Wawrinka τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ειδικού ταμείου, ώστε το τένις να στηρίξει οικονομικά τους παίκτες που βρίσκονται εκτός του Top 250 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Αν το τένις υπάρχει, το χρωστάει σε όλους τους παίκτες, όχι μόνο σε αυτούς που βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης. Αλλά αυτό μας δείχνει και τη δυσαρμονία που υπάρχει στο επαγγελματικό τένις. Τα Grand Slam παρέχουν πολλά έσοδα στις ομοσπονδίες τους και αυτό δημιουργεί μεγάλες ανισορροπίες ανάμεσα σε αυτές τις 4 ομοσπονδίες και σε όλες τις υπόλοιπες", είπε ο Wawrinka, σύμφωνα με τη L'Equipe.

Όλο και μεγαλύτερη γίνεται η λίστα με τους παίκτες που εξέφρασαν τις απόψεις τους για το ειδικό ταμείο στήριξης που αναμένεται να δημιουργηθεί για αυτούς τους παίκτες και μόνο ο Dominic Thiem μέχρι τώρα έχει δηλώσει πως είναι ενάντιος σε αυτή την κίνηση.

Ο Wawrinka μίλησε και για το πρόσφατο Tweet του Roger Federer, που προτείνει στην ATP και στην WTA να συγχωνευτούν, ώστε να δημιουργήσουν μια ενωμένη οργάνωση που θα είναι μεγαλύτερη και πιο δυνατή μετά απ' αυτή την κρίση.

"Όταν ο Roger μιλάει, κάνει τα πράγματα να κινούνται πολύ γρηγορότερα. Αν η ATP και η WTA βρουν τη σωστή φόρμουλα και πραγματοποιηθεί (η συγχώνευση), θα έχουμε πολύ ενδιαφέρον μέλλον στο τένις."

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots