ATP
"O Djokovic είχε αποφασίσει να σταματήσει το τένις το 2018"

 
"O Djokovic είχε αποφασίσει να σταματήσει το τένις το 2018"
"O Djokovic είχε αποφασίσει να σταματήσει το τένις το 2018"
tennisnews team Πέμπτη, 14 Μαϊος 2020 - 9:49

Η Jelena Djokovic έκανε μια μεγάλη αποκάλυψη για τον Novak, που μετά τα αρνητικά του αποτελέσματα στο ξεκίνημα του 2018, είχε ανακοινώσει σε όλη την ομάδα του ότι σταματάει το τένις.

"Μου είχε πει ότι τα παρατάει. Είχε χάσει στο Μαϊάμι και ήταν μια φριχτή ήττα. Μετά μας είχε συγκεντρώσει όλους και μας ανακοίνωσε ότι θα σταματούσε το τένις. Εγώ απόρρησα και μου είπε πως ναι, είχε τελειώσει.

Μετά είχε μιλήσει στον Eduardo (Artaldi, o μάνατζερ του Nole) και του είχει πει να ενημερώσει τους χορηγούς του. Δεν ήξερε αν θα ήταν για 6 μήνες, για έναν χρόνο, ή ακόμα και για πάντα. Απλά ήθελε να τους το ξεκαθαρίσει και να δει αν θα συνέχιζαν να τον στηρίζουν. Αν δεν το έκαναν, ήταν εντάξει με αυτό."

Μετά από μια απουσία 6 μηνών που προηγήθηκε, εξαιτίας του τραυματισμού του στον αγκώνα το 2017, ο Djokovic επέστρεψε στη δράση το 2018 και το ξεκίνημά του δύσκολα θα μπορούσε να είναι χειρότερο. Ένας Novak αγνώριστος σε όλους, έδειχνε να δυσκολεύεται πάρα πολύ να βρει τα πατήματά του, καθώς και την αυτοπεποίθησή του.

Αφού αποκλείστηκε - χωρίς να κερδίσει σετ - από τον Hyeon Chung στον 4ο γύρο του πιο πετυχημένου του Grand Slam, το Australian Open, ακολούθησαν δυο απανωτές ήττες σε πρεμιέρες του στην Αμερική, στο Masters του Indian Wells και του Μαϊάμι, από τους Taro Daniel και Benoit Paire αντίστοιχα. Ο Ιάπωνας ήταν στο Νο.109 του κόσμου και ο Γάλλος στο Νο.47 εκείνη την περίοδο.

Εξαιρετικά απογοητευμένος με τα αποτελέσματα αυτά, ήταν μια ανάσα από το να σταματήσει να αγωνίζεται για κάποιο καιρό. Ο γιος του, Stefan, έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό, βοηθώντας τον να ξαναβρεί την αγάπη του για το άθλημα.

"Εγώ του έκανα πλάκα και του έλεγα να μην έρχεται μαζί μας στο τένις αφού δεν θέλει να παίξει άλλο, αλλά ερχόταν και διασκέδαζε πολύ. Ο Stefan του ζήτησε μάλιστα να χτυπήσει μαζί του μερικές μπάλες. Το έκανε αυτό και μετά άρχισε να κάνει σερβίς και φαινόταν να το απολαμβάνει. Τότε ξεκίνησαμε να παίζουμε λίγο. Μετά από εκείνη τη μέρα, ερχόταν κάθε μέρα να παίξει με τα παιδιά.

Μια μέρα, την τελευταία που είχε έρθει μαζί μας, είχε ντυθεί κανονικά και είχε φορέσει τα τενιστικά του παπούτσια. Είπε ότι θα καλούσε τον Marian (Vajda) και θα του ζητούσε να γίνει ξανά ο προπονητής του. Νομίζω πως ήταν 10 μέρες αφού μας είχε ανακοινώσει πως θα σταματήσει", συμπλήρωσε η σύζυγος του Novak.

Αφού βρήκε ξανά την αγάπη του και το κίνητρο για το άθλημα, ο Nole επανασυνδέθηκε με τον προπονητή που τον βοήθησε όσο κανείς άλλος στην καριέρα του, Marian Vajda, στην έναρξη της χωμάτινης σεζόν του 2018 και συγκεκριμένα στο Monte-Carlo. Εκεί έκανε και τον καλύτερό του αγώνα στη χρονιά έως τότε, θυμίζοντας κάτι από τα παλιά, παρά την ήττα του στα τρια σετ από έναν εξαιρετικό Dominic Thiem στον 3ο γύρο.

Είχε και άλλα αρνητικά αποτελέσματα στη χωμάτινη σεζόν, αλλά είχε βελτιώσει αισθητά την απόδοσή του και έμενε να ανακτήσει την χαμένη του αυτοπεποίθηση, κάτι που συνέβη όταν κέρδισε τον Rafael Nadal στα ημιτελικά του Wimbledon, σε εκείνη την επική μάχη των 5 σετ που έδωσαν. Έκτοτε είναι και πάλι ο παλιός καλός Djokovic, φτάνοντας στο καλύτερό του σημείο από τότε που επέστρεψε στο tour φέτος, πριν σταματήσει το τένις εξαιτίας της πανδημίας, καθώς μετρούσε 21 διαδοχικές νίκες και έδειχνε πραγματικά ασταμάτητος.

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots