ATP
Βίντεο που αθωώνει τον Basilashvili

 
Βίντεο που αθωώνει τον Basilashvili
Βίντεο που αθωώνει τον Basilashvili
tennisnews team Πέμπτη, 28 Μαϊος 2020 - 14:14

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, Irma Chkadua, ο Nikoloz Basilashvili παρουσίασε ένα βίντεο στο δικαστήριο το οποίο υποστηρίζει την κατάθεσή του και τον αθωώνει από την κατηγορία της άσκησης σωματικής βίας κατά της πρώην συζύγου του.

Θυμίζουμε πως πριν λίγες ημέρες η πρώην σύζυγος του Basilashvili τον κατηγόρησε ότι την ξυλοκόπησε στο σπίτι της στην Τυφλίδα μπροστά στο 5χρονο παιδί τους, κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης που είχαν και η πρώτη έρευνα της αστυνομίας επιβεβαίωσε τα όσα είπε, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο κορυφαίος Γεωργιανός τενίστας.

Το Νο.27 της παγκόσμιας κατάταξης, δήλωσε αθώος και σύμφωνα με τη δικηγόρο του, υπάρχει και βίντεο που το αποδεικνύει.

"Έχει δώσει ένα βίντεο στο δικαστήριο που επιβεβαιώνει την κατάθεσή του και την αθωότητά του στο έγκλημα για το οποίο έχει κατηγορηθεί", αποκάλυψε σήμερα η Irma Chkadua, σε τηλεφωνική της επικοινωνία με το EFE.

"Οι κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία που παρουσιάστηκαν στις 23 Μαΐου από την πρώην σύζυγό του είναι ψευδείς, δεν έχουν την παραμικρή βάση. Ο μόνος λόγος που ο Basilashvili απέφυγε να αναφέρει τους σκοπούς των προκλητικών ενεργειών της συζύγου του, ήταν για να προστατεύσει το παιδί τους", πρόσθεσε η δικηγόρος του Γεωργιανού τενίστα.

Η επίθεση έλαβε χώρα σύμφωνα με τη Neli Dorokashvili, πρώην σύζυγο του Basilashvili, την περασμένη Πέμπτη, 21 Μαΐου. Ο 28χρονος τενίστας συνελήφθη την επόμενη μέρα από την αστυνομία και η Εισαγγελία του επέβαλλε πρόστιμο 29.000 ευρώ περίπου (100.000 λάρι), για να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, ενώ η υπόθεση παραμένει ανοικτή. Σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας, η μέγιστη ποινή που μπορεί να αντιμετωπίσει ο Basilashvili αν κριθεί ένοχος, είναι 200-400 ώρες κοινωνικής εργασίας ή 1-3 χρόνια φυλάκισης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots