ATP
Κύργιος: "Σπατάλη χρημάτων οι προπονητές"

 
Κύργιος: "Σπατάλη χρημάτων οι προπονητές"
Κύργιος: "Σπατάλη χρημάτων οι προπονητές"
tennisnews team Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020 - 13:31

Ο Νικ Κύργιος σίγουρα δε σκοπεύει να πάρει προπονητή σύντομα, ούτε στοχεύει στην κατάκτηση ενός Grand Slam τίτλου, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά, αν μπορούσε θα ήθελε να πίνει μπύρες μετά από κάθε αγώνα του!

"Προσωπικά, πιστεύω πως ο προπονητής είναι λίγο σπατάλη χρημάτων, επειδή πληρώνονται υπερβολικά πολύ", είπε ο Κύργιος, στο τελευταίο επεισόδιο του podcast του καλού του φίλου και κωμικού, Elliot Loney.

"Και για μένα, που δεν έχω στόχο να κερδίσω Grand Slam, απλά θέλω να το κάνω με τον τρόπο μου, να περνάω καλά και να παίζω", πρόσθεσε ο 25χρονος Ελληνοαυστραλός, συνεχίζοντας: "Οπότε το να πάρω έναν προπονητή δεν έχει νόημα, δεν θέλω να σπαταλήσω και τον δικό του χρόνο. Σ' αυτό το στάδιο της καριέρας μου, θέλω απλά να κάνω αυτό που νομίζω και δεν θέλω να ακούω τις συμβουλές κάποιου άλλου, για να είμαι ειλικρινής."

Είναι ξεκάθαρο πως ο Κύργιος, τουλάχιστον σ' αυτή τη φάση της καριέρας του, δεν έχει σκοπό να πιέσει τον εαυτό του στα άκρα, εφόσον καταφέρνει να αγωνίζεται σε ένα επιθυμητό για τον ίδιο επίπεδο και χωρίς να το κάνει. Επομένως, το να πάει μακριά σε ένα Grand Slam φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, καθώς χρειάζεται όσος περισσότερoς επαγγελματισμός γίνεται και συνέπεια στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο για 7 συνεχόμενους αγώνες best-of-five.

"Δεν πιστεύω πως το σώμα μου θα μπορούσε να αντέξει για 7 αγώνες ενός Grand Slam, που πιθανώς να είναι 3-4 ώρες ο καθένας. Αν μπορούσα, θα έπινα απλά μπύρες μετά από κάθε αγώνα μου. Απλά θέλω να είμαι χαλαρός. Νομίζω πως το άθλημα παραείναι σοβαρό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots