ATP
Σε καραντίνα Cilic, Rublev και Zverev

 
Σε καραντίνα Cilic, Rublev και Zverev
Σε καραντίνα Cilic, Rublev και Zverev © Luka Gerlanc | Cropix
tennisnews team Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020 - 12:00

Παρόλο που τα αποτελέσματα των τεστ έδειξαν ότι δεν προσβλήθηκαν από τον ιό, ο Marin Cilic, o Alexander Zverev και ο Andrey Rublev ανακοίνωσαν ότι θα μείνουν σε καραντίνα και θα κάνουν το τεστ ξανά σε λίγες ημέρες, για να σιγουρευτούν πως δεν θα βοηθήσουν την εξάπλωσή του.

Τρεις από τους παίκτες που αγωνίστηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο στο Adria Tour, οι Cilic, Zverev και Rublev, πήραν τα αποτελέσματα από τα τεστ που έκαναν χθες το βράδυ για κορωνοϊό και είναι αρνητικά. Παρόλα αυτά, έδειξαν πρόθυμοι να τηρήσουν τις συμβουλές που πήραν από τους ειδικούς και να μείνουν σε καραντίνα, ώστε να προστατεύσουν τα περιβάλλοντά τους.

"Μόλις έμαθα πως η ομάδα μου και εγώ είμαστε αρνητικοί στον COVID-19. Ειλικρινά απολογούμαι σε όσους έθεσα σε κίνδυνο κατά τη διάρκεια αυτού του τουρνουά. Θα ακολουθήσω τις συμβουλές για εθελοντική καραντίνα, σαν προληπτικό μέτρο. Η ομάδα μου και εγώ θα κάνουμε το τεστ και τις επόμενες μέρες. Εύχομαι σε όλους όσοι ήταν θετικοί να έχουν γρήγορη ανάρρωση", έγραψε ο Zverev.

"Θα μπω σε καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε για να μην εξαπλωθεί ο ιός. Θα σας ενημερώσω αν αλλάξει κάτι στην υγεία μου", δήλωσε ο Cilic, που επίσης είχε αρνητικό αποτέλεσμα στο τεστ.

Ο Rublev, ο οποίος θα αντιμετώπιζε τον Novak Djokovic στον τελικό της Ζαντάρ, που τελικά ακυρώθηκε εξαιτίας της ανακοίνωσης του Grigor Dimitrov, έγραψε με τη σειρά του: "Είμαι καλά και υγιής. Το τεστ μου στον COVID-19 ήταν αρνητικό. Ελπίζω σύντομα οι ζωές όλων να επιστρέψουν στο φυσιολογικό."

22 άτομα έκαναν το τεστ χθες το βράδυ στο πάρκινγκ της πολυκλινικής της Ζαντάρ και τα 3 απ' αυτά ήταν θετικά, ο Borna Coric, ο προπονητής του Dimitrov, Christian Groh, και ο προπονητής φυσικής κατάστασης του Djokovic, Marco Panichi. Ο Djokovic αποφάσισε να επιστρέψει με την οικογένειά του στο Βελιγράδι πριν κάνει το τεστ και όπως ανακοινώθηκε μέσα από την ομάδα του το έκανε σήμερα το μεσημέρι, αναμένοντας εντός της ημέρας τα αποτελέσματα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots