ATP
Νέα νίκη και μόνος πρώτος ο Στεφ! (vids)

 
Νέα νίκη και μόνος πρώτος ο Στεφ! (vids)
Νέα νίκη και μόνος πρώτος ο Στεφ! (vids)
tennisnews team Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 - 0:09

O Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον Alexei Popyrin με 3-1, έφτασε τις 5 νίκες στις πρώτες 6 αγωνιστικές του Ultimate Tennis Showdown και για πρώτη φορά στο τουρνουά είναι μόνος του στην 1η θέση του πρωταθλήματος! 

Κερδίζοντας τις 3 πρώτες περιόδους με εμφατικό τρόπο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Alexei Popyrin με 3-1 (17-12, 20-9, 19-8, 15-16) στον τελευταίο αγώνα της 6ης αγωνιστικής του UTS και έφτασε τις 5 νίκες συνολικά στο πρωτάθλημα.

Αν και προηγήθηκε με 9-3 και με 10-6 στο ξεκίνημα της 1ης περιόδου, ο Τσιτσιπάς απώλεσε τη διαφορά ασφαλείας και ο Popyrin ισοφάρισε στο 11-11. Ο Έλληνας πρωταθλητής όμως έκανε πολύ δυνατό κλείσιμο και επωφελήθηκε και από την κάρτα "Winners Count X3", για να κερδίσει αυτή την περίοδο με 17-12.

Και στη 2η περίοδο ο Στέφανος έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα, για να προηγηθεί με 9-2, με τη διαφορά πως αυτή τη φορά συνέχισε το ίδιο εντυπωσιακά, ήταν σχεδόν αλάνθαστος και κέρδισε την περίοδο με περισσότερο από double score (20-9).

Ο Στέφανος μπήκε δυνατά και στην 3η περίοδο, κέρδισε τους 6 από τους 7 πρώτους πόντους (6-1) και για μια ακόμα φορά δεν κοίταξε πίσω του, διατηρώντας τον απόλυτο έλεγχο και ένα προβάδισμα ασφαλείας έως και το τέλος του 10λεπτου.

Στο 4ο και τελευταίο 10λεπτο ο Στέφανος χαλάρωσε αρκετά και οι δυο παίκτες πήγαν πόντο-πόντο στο φινάλε, με τον νεαρό Αυστραλό να κερδίζει τον τελευταίο πόντο και να το κατακτά με 16-15.

Με τη νίκη αυτή, ο Στέφανος είναι για πρώτη φορά μόνος του στην κορυφαία θέση της βαθμολογίας, καθώς είναι και ο μόνος παίκτης που έχει 5 νίκες (5-1) στο τουρνουά. Άφησε πίσω του τους Matteo Berrettini και Richard Gasquet, που μοιράζονται τη 2η θέση με ρεκόρ 4-2.

Φωτογραφία: UTS / Tennis Majors

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots