ATP
Κι άλλη ανατροπή και ημιτελικά ο Τσιτσιπάς! (vids)

 
Κι άλλη ανατροπή και ημιτελικά ο Τσιτσιπάς! (vids)
Κι άλλη ανατροπή και ημιτελικά ο Τσιτσιπάς! (vids)
tennisnews team Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020 - 0:14

O Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε πίσω με 0-2 από τον Matteo Berrettini και για 2η φορά στο τουρνουά κατάφερε να ανατρέψει μια τέτοια κατάσταση, για να φτάσει τις 6 νίκες σε 7 αναμετρήσεις και να γίνει ο πρώτος παίκτης που προκρίνεται και μαθηματικά στα ημιτελικά του Ultimate Tennis Showdown. 

Το έκανε ξανά ο Στέφανος, ο οποίος έχασε τις πρώτες δυο περιόδους από τον Berrettini κι όμως κατάφερε να τον κερδίσει στον "ξαφνικό θάνατο" με 3-2 (11-16, 13-14, 14-13, 13-10, 2-0).

Θυμίζουμε πως ο Στέφανος είχε γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του UTS που ανέτρεψε ένα παιχνίδι από 0-2 πίσω, ενάντια στον Feliciano Lopez το προηγούμενο Σάββατο. Το έκανε ξανά αυτό το Σαββατοκύριακο και έφτασε τις 6 νίκες σε 7 αναμετρήσεις, παραμένοντας μόνος στην 1η θέση της βαθμολογίας και εξασφαλίζοντας παράλληλα το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά της επόμενης Κυριακής (12 Ιουλίου).

O Ιταλός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου 10λεπτου, το οποίο κατάφερε να το κερδίσει με 16-11. Στο 2ο 10λεπτο ο Στέφανος ήταν εκείνος που φαινόταν να έχει το πάνω χέρι, καθώς προηγήθηκε μέχρι και με 10-4, ο Berrettini ωστόσο πέρασε στην αντεπίθεση και κατάφερε να το ισορροπήσει, στέλνοντάς το σε έναν αποφασιστικό πόντο, τον οποίο και κέρδισε για να επικρατήσει με 14-13.

Ο Στέφανος δεν πτοήθηκε από τα δυο χαμένα 10λεπτα και ήταν οριακά καλύτερος στην 3η περίοδο, έχοντας ξανά την περισσότερη ώρα ένα ελαφρύ προβάδισμα. Αυτή τη φορά δεν το έχασε ποτέ και περίπου μισό λεπτό πριν το τέλος ήταν μπροστά με 14-12, για να κερδίσει τελικά το 10λεπτο με 14-13.

Και στην τελευταία περίοδο οι δυο παίκτες ήταν πολύ κοντά, με τον Στέφανο να είναι πιο αποτελεσματικός στα κρισιμότερα σημεία και να "ξεφεύγει" με 11-7 περίπου 90 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Ο Ιταλός σέρβιρε στους 4 τελευταίους πόντους και πήρε τους 2 πρώτους για να μειώσει σε 11-9, ο Στεφ όμως πήρε τους 2 επόμενους και βρέθηκε μπροστά με 13-9. Το μόνο που κατάφερε ο Berrettini ήταν να κερδίσει τον τελευταίο πόντο και να διαμορφώσει το τελικό 13-10.

Στον "ξαφνικό θάνατο" - τον πρώτο για τον Berrettini στο τουρνουά - ο Στέφανος έκανε mini-break στον πρώτο πόντο και αξιοποίησε το σερβίς του στον δεύτερο, για να ολοκληρώσει την πολύ μεγάλη ανατροπή και να βελτιώσει το ρεκόρ του στο πρωτάθλημα στο 6-1 νίκες.

Θα είναι πλέον σίγουρα σε μια από τις πρώτες δυο θέσεις της βαθμολογίας του UTS, που οδηγούν απευθείας στην ημιτελική φάση. Θυμίζουμε πως οι παίκτες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3-6, θα αναμετρηθούν μεταξύ τους για τα δυο εναπομείναντα εισιτήρια των ημιτελικών.

Φωτογραφία: UTS / Tennis Majors

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots