ATP
Αμείλικτη η ΑΤΡ για την τήρηση των μέτρων

 
Αμείλικτη η ΑΤΡ για την τήρηση των μέτρων
Αμείλικτη η ΑΤΡ για την τήρηση των μέτρων
tennisnews team Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020 - 19:45

Έως και 20.000 δολάρια μπορεί να στοιχίσει ή μη τήρηση των πρωτοκόλλων για τον Covid-19, για έναν επαγγελματία παίκτη, σε μια μόνο περίπτωση. Διαβάστε αναλυτικά.

Η ΑΤΡ έδωσε στη δημοσιότητα τους νέους κανονισμούς που θα τεθούν σε εφαρμογή μόλις επιστρέψει το tour, το οποίο προφανώς θα γίνει με πολύ διαφορετικούς όρους απ' αυτούς που έχουμε συνηθίσει.

Οι παίκτες καλούνται να σεβαστούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανονισμούς που θα επιβληθούν προκειμένου να διεξαχθούν όσο ασφαλέστερα γίνεται τα τουρνουά και σε περίπτωση που δεν το κάνουν, κινδυνεύουν να τιμωρηθούν μέχρι και με 20.000 δολάρια πρόστιμο! Ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για τους περισσότερους παίκτες, πόσω μάλλον αυτή την περίοδο, που τα έσοδά τους μειώθηκαν ή ακόμα και μηδενίστηκαν.

"Οι παίκτες και τα μέλη των ομάδων τους, πρέπει να είναι συμμορφωμένοι με τις αποστάσεις ασφαλείας και με όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί για τον Covid-19 στο κάθε τουρνουά. Κάθε επαναλαμβανόμενη ή ξεκάθαρη αθέτηση των μέτρων θα θεωρείται παράβαση κανονισμών ή συμπεριφορά ενάντια στην ακεραιότητα του παιχνιδιού, ανάλογα με τη σοβαρότητα της παραβίασης", αναφέρει ο νέος κανονισμός της ΑΤΡ.

"Η παραβίαση μπορεί να επιφέρει πρόστιμο στον παίκτη έως και 20.000 δολάρια για κάθε παράβαση. Επιπλέον, αν συμβεί τέτοια παράβαση μέσα στον αγώνα, ο παίκτης θα τιμωρηθεί σύμφωνα με την ακολουθία του point penalty. Σε περιπτώσεις που είναι ιδιαίτερα βλαβερές για την επιτυχία ενός τουρνουά, ο υπεύθυνος της ΑΤΡ μπορεί να παραπέμψει το ζήτημα στο αρμόδιο τμήμα ATP-SVP Rules & Competition, το οποίο θα διεξάγει έρευνα για να προσδιοριστεί αν ο παίκτης υπέπεσε σε σημαντική επιθετική συμπεριφορά ή σε συμπεριφορά αντίθετη με την ακεραιότητα του παιχνιδιού. Τα χρηματικά έπαθλα που θα κερδίσει ο παίκτης θα κρατηθούν από την ΑΤΡ έως ότου το ATP-SVP Rules & Competition ολοκληρώσει την έρευνα και αποφασίσει την τιμωρία."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots