ATP
Νικηφόρα επιστροφή για τον Wawrinka (vid)

 
Νικηφόρα επιστροφή για τον Wawrinka (vid)
Νικηφόρα επιστροφή για τον Wawrinka (vid)
tennisnews team Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020 - 19:11

O Stan Wawrinka έδωσε τον πρώτο του αγώνα μετά από 6 μήνες στην Πράγα και δεν είχε τόσο εύκολο έργο, αλλά πήρε τη νίκη και μπήκε στη φάση των "16" του τοπικού Challenger. 

Παρόλο που βρίσκεται στο Νο.17 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Wawrinka ήθελε μερικά παιχνίδια στα πόδια του πριν αγωνιστεί στα δυο μεγάλα χωμάτινα τουρνουά του Σεπτεμβρίου, το Internazionali BNL d' Italia και το Roland Garros. 

Για το λόγο αυτό θα παίξει αυτή και την επόμενη εβδομάδα στα δυο Challenger τουρνουά της Πράγας - τα πρώτα Challenger τουρνουά στα οποία θα λάβει μέρος από το 2011.

Η πρεμιέρα του Wawrinka δεν έφερε μια τόσο άνετη νίκη, αλλά το αποτέλεσμα ήρθε για τον Ελβετό, που επικράτησε του Roman Safiullin, Νο.178 στον κόσμο, με 6-1, 4-6, 6-1.

Επίσης αυτός ήταν ο πρώτος του αγώνα στους τελευταίους 5,5 μήνες και αν μη τι άλλο ο κάτοχος 3 Grand Slam τίτλων δεν τα πήγε άσχημα, δείχνοντας να έχει τον έλεγχο όταν τα πράγματα έγιναν επικίνδυνα και κάνοντας συνολικά ένα ικανοποιητικό παιχνίδι από τη γραμμή του σερβίς.

Αυτή ήταν η 11η διαδοχική νίκη για τον Wawrinka στο Challenger Tour, καθώς είχε κατακτήσει τα δυο τελευταία Challenger στα οποία έλαβε μέρος. Στον 3ο γύρο της Πράγας (είχε περάσει στον 2ο γύρο με bye), ο 35χρονος Ελβετός θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό Oscar Otte, που έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και απέκλεισε τον Γάλλο Arthur Rinderknech, No.13 στο ταμπλό, με 6-2, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots