ATP
Στην 8άδα του Cincinnati Masters o Στεφ! (vid)

 
Στην 8άδα του Cincinnati Masters o Στεφ! (vid)
Στην 8άδα του Cincinnati Masters o Στεφ! (vid)
tennisnews team Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020 - 3:54

O Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον John Isner με 2-0 σετ σε έναν αγώνα που δεν υπήρξαν breaks και εξασφάλισε την παρουσία του στα προημιτελικά του Cincinnati Masters, όπου θα αντιμετωπίσει τον Reilly Opelka.

Ο Τσιτσιπάς ήταν πολύ καλός σε έναν αγώνα που έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες, για να επικρατήσει του Isner με 7-6 (2), 7-6 (4) και να πάρει την πρόκριση για την τελική 8άδα του Western & Southern Open στη Νέα Υόρκη.

Εκτός από την αρκετή ζέστη, σήμερα είχε και έντονη υγρασία στη Νέα Υόρκη, ενώ υπήρξε και βροχή που διέκοψε την αναμέτρηση λίγο πριν το τέλος του 1ου σετ (στο 6-5 υπέρ του Τσιτσιπά) για περίπου μια ώρα.

Στο παιχνίδι κανείς από τους δυο δεν κατάφερε να φτάσει στο break, με τον Isner βεβαίως να στηρίζεται στο απίστευτο σερβίς του και τον Τσιτσιπά να κερδίζει δίκαια "στα σημεία" αυτή τη μονομαχία.

Στο 1ο σετ ο Τσιτσιπάς είχε set point στο 12ο game (5-6, 30-40), αλλά ο Αμερικανός το έσβησε. Στη συνέχεια ο Έλληνας πρωταθλητής επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του, κάνοντας ένα άψογο tie-break το οποίο κέρδισε με 7-2.

Στο 2ο σετ και οι δυο παίκτες δημιούργησαν ευκαιρίες. Ο Isner είχε διπλό break point νωρίς, στο 0-1, 15-40, ενώ ο Τσιτσιπάς είχε χαμένο break point ξανά στο τέλος του σετ, στο 5-5, 30-40, με τον Isner αυτή τη φορά να μένει "όρθιος". Και αυτό το σετ κρίθηκε στο tie-break, με τον Στεφ να είναι για μια ακόμα φορά νικητής, με 7-4.

Με τη 2η διαδοχική του νίκη (2-2) επί του Isner, o Στέφανος μπήκε στα προημιτελικά του Masters του Σινσινάτι, που φέτος βεβαίως φιλοξενείται στα γήπεδα του US Open στη Νέα Υόρκη.

Εκεί τον περιμένει ακόμα ένας πολύ μεγάλος server, o Reilly Opelka, ο οποίος έκανε μεγάλο παιχνίδι για να αποκλείσει τον Matteo Berrettini, με 6-3, 7-6 (4).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots