ATP
Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "Νιώθω πως είμαι στα καλύτερά μου"

 
Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "Νιώθω πως είμαι στα καλύτερά μου"
Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "Νιώθω πως είμαι στα καλύτερά μου"
tennisnews team Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020 - 6:53

O Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στο tennisnews.gr για την πολύ καλή απόδοσή του στο πρώτο τουρνουά μετά από την εξάμηνη αναστολή του tour.

Οι τελευταίοι μήνες ήταν πολύ διαφορετικοί για όλους τους τενίστες, που έπρεπε να αλλάξουν την καθημερινότητά τους, να κάνουν νέα πλάνα για το μέλλον και να προπονηθούν χωρίς να γνωρίζουν πότε θα επιστρέψει το τένις.

Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα και η εικόνα του στο court, o Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ένας από τους παίκτες που διαχειρίστηκε άψογα αυτή τη νέα πραγματικότητα και έχει καταφέρει να επιστρέψει πολύ δυναμικά στην αγωνιστική δράση. Φυσικά, εκτός από την προετοιμασία του στις προπονήσεις, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο ο Έλληνας πρωταθλητής είχε την ευκαιρία να δώσει και μερικούς αγώνες στη Mouratoglou Tennis Academy, για το Ultimate Tennis Showdown.

"Το UTS με έχει βοηθήσει να βρω ψυχολογία και έπαιξα τόσους πολλούς αγώνες που μου έδωσαν πολλά πράγματα στο παιχνίδι μου. Επίσης το γρήγορο αυτό φόρματ στο οποίο είχα την ευκαιρία να παίξω, προσφέρει στο παιχνίδι μου πάρα πολλά. Το ότι είχα επίσης μερικούς μήνες να ξεκουραστώ και να έρθω φρέσκος στο tour είναι κάτι ωφέλιμο", είπε ο Στεφ στο tennisnews.gr, μετά την αναμέτρησή του με τον Reilly Opelka, η οποία ολοκληρώθηκε πρόωρα εξαιτίας του τραυματισμού του Αμερικανού.

"Αυτή τη στιγμή νιώθω φρέσκος, νιώθω ότι είμαι στα καλύτερα επίπεδα του παιχνιδιού μου. Φυσικά και υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να βελτιώσεις και αγώνες στους οποίους μπορείς να παίξεις καλύτερα, αλλά κάνω τη δουλειά μου σωστά, είμαι πολύ ήρεμος μες στο γήπεδο, δεν έχω νεύρα, κάτι το οποίο βοηθάει πάρα πολύ.

Όλο αυτό το κενό που είχαμε μου έδωσε τη δυνατότητα να αναλύσω μερικά πράγματα, να πάρω λίγο χρόνο για να κάνω ανάλυση των αντιπάλων μου και επίσης να δουλέψω σε πράγματα όπως η επιστροφή μου, το σερβίς μου και το επιθετικό μου παιχνίδι, στο οποίο θέλω και να αφοσιωθώ, γιατί με το δικό μου σωματότυπο το επιθετικό μου παιχνίδι θα μου αποφέρει πάρα πολλά", συμπλήρωσε.

Ο Τσιτσιπάς θα επιστρέψει στο Grandstand την Παρασκευή, για να αντιμετωπίσει τον Milos Raonic για μια θέση στον τελικό του Western & Southern Open.

Ο αγώνας θα γινόταν κανονικά την Πέμπτη, αλλά θυμίζουμε πως η διοργάνωση ανέβαλε τη δράση για μια μέρα ως διαμαρτυρία προς την ανισότητα και την αστυνομική βία κατά των Αφροαμερικανών, που για μια ακόμα φορά ήρθε στο προσκήνιο αυτές τις ημέρες στις ΗΠΑ με το περιστατικό του Jacob Blake στο Wisconsin.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots