ATP
Νικηφόρο ντεμπούτο στο Αμβούργο για Τσιτσιπά (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Tennis TV
tennisnews team Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 - 15:48

O Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε μόνο 4 games από τον Daniel Evans στην πρώτη αναμέτρηση της καριέρας του στο Αμβούργο και πέτυχε με μια πολύ καλή εμφάνιση την πρώτη του νίκη για φέτος στο χώμα.

Μετά το στραβοπάτημα στη Ρώμη, όπου ηττήθηκε στην πρεμιέρα του από τον Jannik Sinner, o Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε στις επιτυχίες, επικρατώντας του Daniel Evans με 6-3, 6-1.

Ο Τσιτσιπάς έπαιξε καλό τένις, επέβαλλε τον δικό του ρυθμό και έφτασε χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα σ' αυτή την πρόκριση, έπειτα από μόλις 59 λεπτά αγώνα. Ολοκλήρωσε το ματς με 24 winners και 12 αβίαστα λάθη ο 22χρονος τενίστας, έναντι 6 winners και 11 λαθών του Βρετανού. 

Το παιχνίδι είχε αρκετά γρήγορο ρυθμό και το 1ο σετ ολοκληρώθηκε μετά από μόλις μισή ώρα αγώνα, με τον Έλληνα πρωταθλητή να κάνει το μοναδικό break στο 4ο game (3-1) και να κρατάει όλα τα service games του, χωρίς να απειληθεί με break point.

Στο ξεκίνημα του 2ου σετ ο Στέφανος ήρθε αντιμέτωπος με break point για πρώτη φορά, αλλά το έσβησε και ισοφάρισε σε 1-1. Λίγο αργότερα έκανε εκείνος το break, για να περάσει μπροστά με 2-1 και να απλοποιήσει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Χωρίς καμιά πίεση πια, ο Τσιτσιπάς έκανε ακόμα δυο breaks στα επόμενα λεπτά, στο 5ο game (4-1) και στο 7ο game (6-1), για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του και να ολοκληρώσει την υπόθεση πρόκριση πριν καν ολοκληρωθεί μια ώρα παιχνιδιού.

Δεν έχει κάνει και τα καλύτερα παιχνίδια του ο Τσιτσιπάς από τότε που επέστρεψε το διεθνές tour και αυτό το τουρνουά είναι σίγουρα μια ευκαιρία για να βρει μια καλή φόρμα και να βγάλει ξανά στην επιφάνεια τον καλύτερό του εαυτό. Θυμίζουμε πως χθες αποκλείστηκε o Daniil Medvedev από τον Ugo Humbert στον 1ο γύρο και επομένως ο Έλληνας τενίστας είναι ο κορυφαίος στην κατάταξη που συνεχίζει στο Αμβούργο.

Στον 2ο γύρο του Hamburg European Open, o Στέφανος θα αναμετρηθεί με τον Pablo Cuevas, έναν σπεσιαλίστα των χωμάτινων επιφανειών και πολύ έμπειρο παίκτη, στα 34 του πλέον, που κάνει και μια πολύ καλή εβδομάδα, αφού ξεκίνησε από τα προκριματικά και προκρίθηκε στη 16άδα. Στον 1ο γύρο ο Cuevas είχε κερδίσει από τη Δευτέρα τον Taylor Fritz, με 6-4, 6-2.

Άλλες 2 φορές έχουν αναμετρηθεί σε επίσημες αναμετρήσεις για το tour Τσιτσιπάς και Cuevas, με τον πρωταθλητή μας να έχει κερδίσει και τις δυο, χωρίς να απωλέσει σετ. Η μια ήταν στο χώμα και σε τελικό, στο Εστορίλ το 2019, όπου ο Στεφ είχε κερδίσει με 6-3, 7-6 (4). Η άλλη ήταν στο indoor τουρνουά της Αμβέρσας στον 1ο γύρο το 2017, με τον Στέφανο να κερδίζει και πάλι, με 6-1, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots