ATP
Επίσημο: Προκρίθηκε στο ATP Finals o Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς @tennisnews.gr
tennisnews team Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 - 13:55

Μετά την εκπληκτική του παρουσία στο Roland Garros, o Στέφανος Τσιτσιπάς εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή του στο ATP Finals, όπου θα υπερασπιστεί τον τίτλο που κέρδισε πέρσι στο Λονδίνο. Στο ATP Finals προκρίθηκε μαθηματικά άλλος ένας πρώην πρωταθλητής, ο Alexander Zverev.

Ήταν δεδομένο μετά την παρουσία του στους ημιτελικούς του Roland Garros πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα έπαιρνε ένα από τα εισιτήρια των 8 φιναλίστ του ATP Finals και η ATP το επιβεβαίωσε σήμερα με τη σχετική ανακοίνωση.

Ο 22χρονος Έλληνας τενίστας, που θα είναι και ο υπερασπιστής του τίτλου, έγινε ο 5ος παίκτης που προκρίθηκε στο φετινό ATP Finals, μετά από τους Novak Djokovic, Rafael Nadal, Dominic Thiem και Daniil Medvedev. Παράλληλα, προκρίθηκε μαθηματικά και ο Alexander Zverev, που σημαίνει ότι δυο θέσεις ακόμα παραμένουν κενές.

Ο Τσιτσιπάς είχε κερδίσει το Νοέμβριο του 2019 τον τίτλο στο ATP Finals, που είναι φυσικά ο σημαντικότερος τίτλος που έχει κερδίσει ποτέ. Σε έναν σπουδαίο τελικό, είχε επικρατήσει του Dominic Thiem με 6-7 (6), 6-2, 7-6 (4).

Στη φετινή χρονιά ο Στεφ έχει 28 νίκες και 10 ήττες, έχοντας κερδίσει και έναν τίτλο, στο Open 13 της Μασσαλίας (κέρδισε τον Felix Auger-Aliassime στον τελικό). Επίσης ήταν φιναλίστ στο 500άρι του Ντουμπάι (έχασε από τον Novak Djokovic) και στο 500άρι του Αμβούργου (Andrey Rublev), ενώ έκανε φυσικά το καλύτερο τουρνουά του για φέτος στο Roland Garros, όπου έχασε στα ημιτελικά στα 5 σετ από τον Djokovic.

Θα είναι η 2η διαδοχική παρουσία του Στέφανου στο ATP Finals, όπου με την 1η του προσπάθεια κατέκτησε τον τίτλο.

Ο 23χρονος Zverev προκρίθηκε για 4η διαδοχική χρονιά, έχοντας κι αυτός κατακτήσει μια φορά τον τίτλο, στη 2η του επίσκεψη στο Λονδίνο, το 2018. Έχει 15 νίκες και 8 ήττες στο 2020 ο Γερμανός, ο οποίος είχε το καλύτερο τουρνουά του στο US Open, όπου έφτασε στον πρώτο του τελικό σε Grand Slam.

Μετά από τους 6 που έχουν προκριθεί ήδη στο τελευταίο ATP Finals που θα γίνει στο Λονδίνο, ο πρώτος που περιμένει πλέον στη λίστα είναι ο Diego Schwartzman, ενώ διεκδικούν τα εναπομείναντα εισιτήρια και οι Andrey Rublev, Matteo Berrettini, Gael Monfils και Denis Shapovalov.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots