ATP
"Επιβίωσε" σε μάχη 3 ωρών ο Zverev (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev ©Cédric Lecocq/FFT
tennisnews team Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 - 23:34

Καθόλου εύκολο δεν ήταν το αποψινό βράδυ για τον Alexander Zverev, που βγήκε πάντως "ζωντανός" από μια τρίωρη μάχη με τον Adrian Mannarino και επέστρεψε στα προημιτελικά του Rolex Paris Masters μετά από 2 χρόνια.

O Zverev χρειάστηκε 3 ώρες μάχης για να κάμψει την αντίσταση του Mannarino, με 7-6 (11), 6-7 (7), 6-4, έπειτα από έναν συναρπαστικό αγώνα στο Court Central της AccorHotels Arena.

Ο 23χρονος Γερμανός, Νο.4 στο ταμπλό, πέτυχε 19 άσους και συνολικά έφτασε τους 47 winners, ενώ υπέπεσε και σε 43 αβίαστα λάθη. Ο Mannarino από την πλευρά του, που αντιστάθηκε σθεναρά μέχρι και τον τελευταίο πόντο, είχε 40 winnners και έκανε 46 αβίαστα λάθη.

Ήταν πολύ πιθανό το συγκεκριμένο παιχνίδι να είχε αρκετά break και αυτό επιβεβαιώθηκε και στο τερέν, με τον Zverev να είναι αυτός που χάνει αρχικά την ευκαιρία, αφού προηγήθηκε με break στο 4-3 του 1ου σετ, αλλά γρήγορα το προβάδισμά του εξαφανίστηκε. Το 1ο σετ πήγε σε tie-break, το οποίο ήταν συναρπαστικό και χρειάστηκε 24 πόντους για να ολοκληρωθεί, με τον Γερμανό να χρειάζεται το 5ο του set point για να κλείσει το σετ, αφού πρώτα έσβησε και 3 set points του Γάλλου.

Στο 2ο σετ ο Mannarino ήταν εκείνος που έχασε το πάνω χέρι και μάλιστα 2 φορές. Προηγήθηκε πρώτα με 2-0 και έκανε νέο break στο 5ο game για να περάσει εκ νέου μπροστά με 3-2, αλλά στο 8ο game ισοφαρίστηκε ξανά (4-4). Τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει το παιχνίδι στο tie-break o Γάλλος, ο οποίος έσβησε ένα match point στο 6-7 και το κέρδισε με 9-7, στο 2ο set point του.

Η συγκλονιστική μάχη συνεχίστηκε στο 3ο σετ, στο οποίο ο Zverev όμως ήταν αισθητά καλύτερος. Ήταν το μόνο σετ που δεν πήγε σε tie-break και ο Γερμανός είχε προειδοποιήσει από το 1ο και το 5ο game, στα οποία έχασε από ένα break point. Τελικά το break ήρθε στο 9ο game για τον Zverev, που στο 10ο game έσβησε ένα break point και απέφυγε μια ακόμα περιπέτεια, για να αξιοποιήσει το 2ο match point του στη βραδιά και να κλείσει το ματς με το σερβίς του για το 6-4, όταν το ρολόι του αγώνα συμπλήρωσε και την 3η ώρα χρονομέτρησης.

Ο Zverev προκρίθηκε για 2η φορά στα προημιτελικά του Paris Masters, μετά από το 2018. Συνολικά προκρίθηκε για 15η φορά στα προημιτελικά μιας Masters 1000 διοργάνωσης.

Θα περιμένει τον τελευταίο αγώνα της ημέρας, ανάμεσα στον Andrey Rublev και στον Stan Wawrinka, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει αύριο.

Τα highlights της χθεσινής ημέρας στο Bercy:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots