ATP
Πέρασε τον Federer o Medvedev

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev Philippe Montigny / FFT
tennisnews team Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 - 9:03

Μετά την κατάκτηση του Paris Masters, o Daniil Medvedev πέρασε στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, ρίχνοντας στο Νο.5 τον Roger Federer. Δείτε πως διαμορφώθηκε η κατάταξη της ΑΤΡ.

Ο Medvedev ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής του Παρισιού την προηγούμενη εβδομάδα και με τη νίκη του επί του Alexander Zverev στον τελικό του Rolex Paris Masters, έκανε άλμα 990 βαθμών και επέστρεψε στο Νο.4 του κόσμου, ισοφαρίζοντας το career high του. Παράλληλα, έριξε τον Federer στο Νο.5, τη χαμηλότερη θέση που έχει πάρει από τον Μάρτιο του 2019.

Φυσικά πάντα στην 1η θέση είναι ο Novak Djokovic, ο οποίος έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά το Year-end No.1 (για 6η φορά στην καριέρα του), ενώ τον ακολουθεί στο Νο.2 ο Rafael Nadal και στο Νο.3 ο Dominic Thiem, με τους 3 κορυφαίους να έχουν μια διαφορά ασφαλείας από τους υπόλοιπους.

Medvedev και Federer συμπληρώνουν το Top 5, ενώ πίσω τους είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που έμεινε σταθερός στο Νο.6 αυτή την εβδομάδα αλλά αναμένεται να υποχωρήσει μια θέση την επόμενη, ο Alexander Zverev στο Νο.7 και οι Andrey Rublev (No.8), Diego Schwartzman (No.9) και Matteo Berretini (No.10), που συμπληρώνουν την πρώτη 10άδα.

Μετά και το πολύ καλό τουρνουά του στο Παρίσι, όπου ήταν ημιφιναλίστ, ο Milos Raonic κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.14, ενώ 2 θέσεις κέρδισε ο Stan Wawrinka, που ανέβηκε στο Νο.18. Την 1η του είσοδο στο Top 30 πραγματοποίησε ο Ugo Humbert, που κέρδισε 4 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.30.

Αναλυτικά η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots