ATP
Thiem: "Κάθε νίκη με τον Στέφανο είναι ξεχωριστή"

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem
tennisnews team Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020 - 22:43

Μετά το νικηφόρο του ξεκίνημα στο ATP Finals, ο Dominic Thiem στάθηκε στη σημαντικότητα του αποτελέσματος και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Στέφανο Τσιτσιπά.

"Ο αγώνας, συγκριτικά με τον περσινό, είχε πιο καλό επίπεδο πιστεύω. Και οι δυο ήμασταν σε πολύ καλή φόρμα πέρσι στον τελικό και θέλαμε πολύ τον τίτλο. Σήμερα ήταν κάπως διαφορετικά. Και οι δυο σερβίραμε πολύ καλά, έγιναν μόνο δυο break. Οι συνθήκες ήταν πολύ γρήγορες. Είμαι χαρούμενος με τη νίκη μου. Κάθε νίκη απέναντι σε Top 10 παίκτη είναι ξεχωριστή και κάθε νίκη ενάντια στον Στέφανο είναι κάτι το ξεχωριστό, γιατί είναι πολύ μεγάλος παίκτης και έχει ήδη κερδίσει σπουδαίους τίτλους", δήλωσε ο Thiem στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Thiem έφτασε τις 5 νίκες σε 8 αναμετρήσεις με τον Τσιτσιπά (5-3). Η προηγούμενη συνάντησή τους ήταν ακριβώς ένα χρόνο πριν, στον τελικό του ATP Finals, όπου σε έναν πολύ παρόμοιο αγώνα ο Στέφανος είχε επικρατήσει στο tie-break του 3ου σετ.

Ο Thiem, ο οποίος φέτος πήγε στο Λονδίνο έχοντας και αυτός έναν πολύ μεγάλο τίτλο στην κατοχή του, το US Open, είπε πως αυτό δεν του δίνει κανένα πλεονέκτημα, εις βάρος των αντιπάλων του.

"Σε αυτό το τουρνουά, όχι. Είναι οι 8 καλύτεροι παίκτες της χρονιάς και όλοι βρίσκονται σε τρομερή φόρμα. Πέρα από τον Rafa και τον Novak, που θεωρώ ότι με όλα όσα έχουν πετύχει είναι λίγο μπροστά από τους υπόλοιπους. Γενικά όμως πιστεύω πως και οι 8 που βρίσκονται εδώ μπορούν να κερδίσουν κάθε ματς. Είμαι όπως και όλοι οι άλλοι, κάθε ματς είναι 50-50. Παίζει ρόλο αν θα βρεθείς σε καλύτερη μέρα, ή αν θα είσαι άτυχος. Στο τέλος αυτός που θα κάνει την καλύτερη εβδομάδα θα κερδίσει το τουρνουά. Δε θα μπορούσα να κάνω καμιά πρόβλεψη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots