ATP
Τσιτσιπάς σε TN: "Είχα μεγάλη θέληση για τη νίκη"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς
tennisnews team Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 - 1:22

Μετά τη νίκη επί του Andrey Rublev που τον έβαλε και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης για τα ημιτελικά του ATP Finals, o Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στο tennisnews.gr για τη μεγάλη θέληση που έδειξε μέχρι το τέλος του αγώνα, γι' αυτό το νικηφόρο αποτέλεσμα. 

Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο ξεκίνησε καλά για τον Στέφανο, θα μπορούσε να τελειώσει στο 2ο σετ αν εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες που είχε για break, τελικά όμως οδηγήθηκε σε 3ο σετ. Εκεί και πάλι ο Στέφανος είχε χαμένες ευκαιρίες για break, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην πάντα αμφίρροπη διαδικασία του tie-break. Ήρθε αντιμέτωπος με match point, ωστόσο στο τέλος κατάφερε να πανηγυρίσει αυτή την πολύ σπουδαία νίκη, που είναι ιδιαίτερα σημαντική και για την ψυχολογία του.

"Είμαι χαρούμενος διότι πάλεψα πάρα πολύ, έβγαλα μεγάλη θέληση για τη νίκη. Η ψυχολογική μου κατάσταση μέσα στον αγώνα ήταν ισορροπημένη και κατάφερα και δημιούργησα πολλές ευκαιρίες στο 2ο σετ, θα μπορούσε να 'χε κλείσει πολύ πιο νωρίς, ένιωθα και το σερβίς μου καλύτερα, αλλά δεν ήρθαν τα break όποτε τα ήθελα. Με εκνεύρισε σίγουρα αυτό, αλλά προσπάθησα να το ξεχάσω και να συνεχίσω με καθαρό μυαλό και καινούργιες προθέσεις", είπε ο Στέφανος μετά τον αγώνα, στο tennisnews.gr.

"Ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος οφείλω να πω, γιατί το τελευταίο διάστημα έχει κάνει πολύ καλά αποτελέσματα, έχει κερδίσει καλούς αντιπάλους, οπότε είχε ένα καλό σερί. Επίσης είναι ένας αντίπαλος με τον οποίο έχω παίξει πολλές φορές, έχουμε ιστορία, οπότε αυτή η νίκη σημαίνει πάρα πολλά για μένα. Ο επόμενος αγώνας θα είναι πολύ διαφορετικός από τον σημερινό", πρόσθεσε.

Με τη νίκη του ο Στέφανος μπαίνει και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης στην ημιτελική φάση του ATP Finals και συγκεκριμένα αναμένεται να δώσει έναν "τελικό" την Πέμπτη, στις 22:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD), ενάντια στον Rafael Nadal. Ο νικητής του αγώνα θα πάρει αυτόματα και το δεύτερο εισιτήριο από αυτόν τον όμιλο, με το πρώτο να το έχει κερδίσει ήδη ο Dominic Thiem.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots