ATP
1η νίκη για τον Zverev (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev Φωτογραφία: Tennis TV
tennisnews team Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 - 18:53

Αν και μπήκε σε περιπέτειες, ο Alexander Zverev πέτυχε την 1η του νίκη στο ATP Finals και επέστρεψε στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Ο Alexander Zverev απώλεσε προβάδισμα με σετ και με break, μπήκε σε περιπέτειες, στο τέλος όμως πανηγύρισε τη νίκη επί του Diego Schwartzman με 6-3, 4-6, 6-3.

O Schwartzman έκανε το πρώτο break της αναμέτρησης και πέρασε μπροστά μετά από 3 games (2-1), αλλά ο Zverev κυριάρχησε τα επόμενα λεπτά, καταφέρνοντας να κατακτήσει το 1ο σετ και να αποκτήσει προβάδισμα με break και στο 2ο.

Κερδίζοντας τα 8 από τα 10 επόμενα games, ο Zverev βρέθηκε μπροστά με 6-3, 3-1 και φάνηκε να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Διαφορετική άποψη είχε ο Schwartzman, που είναι γνωστό πως δεν σταματάει ποτέ να μάχεται. Ο Αργεντινός πήρε τα 3 επόμενα games και επέστρεψε δυναμικά στο σετ, το οποίο μάλιστα κατάφερε να "κλέψει" κάνοντας ακόμα ένα break στο 10ο game!

Στο αποφασιστικό σετ ο Zverev έδειξε σοβαρότητα και ανέκτησε τον έλεγχο μετά από το break που έκανε στο 5ο game, το οποίο τον έβαλε σε θέση οδηγού. Ο Γερμανός δεν απειλήθηκε από τη γραμμή του σερβίς σ' αυτό το σετ και είχε ευκαιρίες για να κάνει το διπλό break στο 7ο game, κάτι που κατάφερε τελικά στην 3η του ευκαιρία, στο 1ο του match point, για να κερδίσει το 9ο game και να κάνει το 6-3.

H νίκη αυτή, 2η συνεχόμενη επί του Schwartzman σε indoor μέσα σε λίγες ημέρες (τον είχε κερδίσει και στον τελικό της Κολωνίας με 6-2, 6-1), βάζει ξανά τον Zverev στο παιχνίδι της πρόκρισης στο Group Tokyo 1970.

O Γερμανός έχει πλέον ρεκόρ 1-1 και θα πρέπει να κερδίσει τον Novak Djokovic στον επόμενο αγώνα του. Αν ο Djokovic ηττηθεί απόψε από τον Daniil Medvedev, θα είναι ένα παιχνίδι για τη 2η θέση, αν όμως ο Σέρβος κερδίσει τα πράγματα περιπλέκονται για τον Zverev, που θα πρέπει να πάρει την πρόκριση με τριπλή ισοβαθμία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots