ATP
Τσιτσιπάς: "Κοιτάω τη θετική πλευρά, καλύτερα στο σύντομο μέλλον"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: Tennis TV
tennisnews team Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 - 14:03

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε τον απολογισμό του για το 2020 στην τελευταία του φετινή συνέντευξη σε τουρνουά, μιλώντας για τις δυσκολίες που είχε αυτή η τόσο ιδιαίτερη χρονιά, τα ημιτελικά του Roland Garros, που δεν κάλυψαν τις προσδοκίες του, αλλά και τη θετικότητα που θέλει να κρατήσει και να χρησιμοποιήσει για ένα καλύτερο μέλλον.

Παρά την απογοήτευση μετά τον αποκλεισμό του από το ATP Finals, αλλά και το γεγονός πως ήταν αρκετά αργά το βράδυ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς απάντησε σε βάθος και υπομονετικά σε όλες τις ερωτήσεις, κάτι που δείχνει πολλά για τη συμπεριφορά και τη νοοτροπία του ως αθλητή αλλά και ως άνθρωπο. Επίσης, θέλησε να κρατήσει τη θετική μεριά μιας δύσκολης εβδομάδας και μιας δύσκολης χρονιάς συνολικά, ώστε να βγάλει μέσα από όλη την εμπειρία έναν καλύτερο εαυτό.

"Για μένα, το 2020 θα είναι μια ανεκπλήρωτη χρονιά, εξαιτίας της κατάστασης που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε. Το βλέπω σαν ένα τεράστιο κενό, όπου έπρεπε να περιμένουμε για να επιστρέψουμε και μας δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστούμε από τον Σεπτέμβριο και μετά. Τώρα καταλαβαίνω πως ο κόσμος μου δημιουργεί περισσότερη αδρεναλίνη όταν είμαι εκεί έξω, μου δείχνει να καταλάβω ότι αγωνίζομαι για κάτι μεγάλο και με ανεβάζει ψυχολογικά. Είχα καλά αποτελέσματα το 2020, όπως είχα και κάποιες άσχημες ήττες. Μου συνέβησαν καινούρια πράγματα που δεν είχα αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Κάποια πολύ ενοχλητικά και κάποια όμορφα. Επίσης μου επέτρεψε, παρά την πανδημία, να συνδεθώ με κάποια άτομα και να διασκεδάσω μαζί τους. Υπήρχαν θετικά που μπορώ να πάρω απ' όλο αυτό και θα προσπαθήσω να ξεχάσω τα αρνητικά, γιατί, ποιος χρειάζεται αρνητικότητα σ' αυτόν τον κόσμο; Κοιτάζω τη θετική μεριά και προσπαθώ να βγάλω κάτι καλύτερο μέσα απ' αυτό στο σύντομο μέλλον", είπε ο Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου, μετά από τον αγώνα του με τον Rafael Nadal.

Το 2020 προφανώς ήταν μια περίεργη και δύσκολη χρονιά για όλους. Μετά και το τελευταίο του παιχνίδι στη σεζόν, ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στη σκοτεινή και πολύ μοναχική πλευρά της ζωής στο "bubble", κάτι που τον επηρέασε αρνητικά στον ψυχολογικό τομέα, αλλά δεν τον "λύγισε", όπως σημείωσε.

"H ζωή στο bubble ήταν το πιο δύσκολο πράγμα φέτος. Έγινε κουραστικό μετά από λίγο. Φανταστείτε να κάθεστε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και να περιμένετε όλη μέρα για τον αγώνα, χωρίς να μπορείτε να πάτε οπουδήποτε. Φυσικά και προσπαθούν να μας ψυχαγωγήσουν με διάφορες δραστηριότητες στο λόμπι των παικτών, αλλά οι άνθρωποι χρειάζονται χώρο.

Είναι δύσκολο να βρίσκεσαι στο ξενοδοχείο όλη μέρα. Δεν μπορείς να δεις τους φίλους σου, τους ανθρώπους με τους οποίους κάνεις παρέα όταν παίζεις στα τουρνουά. Για μένα ήταν πολύ σκοτεινό και, ειλικρινά, δεν είμαι άνθρωπος που βλέπει τη σκοτεινή μεριά των πραγμάτων. Η όλη κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη. Είμαι χαρούμενος που δεν λύγισα και είμαι σίγουρος πως αν ρωτήσετε τους άλλους παίκτες θα αισθάνονται το ίδιο. Η τεχνολογία προφανώς μας βοηθάει να έρθουμε πιο κοντά από ποτέ και είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να επικοινωνώ καθημερινά με τους αγαπημένους μου ανθρώπους, αλλά είναι ένας άλλος κόσμος. Και πιστεύω πως θα συνεχίσει να είναι έτσι για καιρό ακόμα. Είναι ένας άλλος κόσμος και είμαστε πολύ μοναχικοί σ' αυτόν."

Γι' αυτό το λόγο πιθανότατα, ο Έλληνας τενίστας δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει κάποια στιγμή εντός γηπέδου, όταν του ζητήσαμε να μας πει την αγαπημένη του στιγμή στο 2020. Ούτε την πρόκριση στα ημιτελικά του Roland Garros, που δείχνει πως οι στόχοι του είναι πολύ μεγάλοι και φτάνουν έως την κορυφή. 

"Θα φανεί περίεργο αλλά παρότι είχα μια καλή πορεία στο Roland Garros μέχρι τα ημιτελικά, στο κεφάλι μου το νιώθω χαμένο, δεν το νιώθω τόσο πολύ όσο τα ημιτελικά στην Αυστραλία και πιστεύω γι' αυτό ευθύνεται και η απουσία του κόσμου, η ατμόσφαιρα. Ο ημιτελικός σε ένα Grand Slam είναι κάτι ξεχωριστό, κάτι σπουδαίο, μια καλή αρχή φυσικά, αλλά δεν είναι τόσο πολύ μέσα στο μυαλό μου, όπως στην Αυστραλία που ήταν το highlight της χρονιάς μου. Θα ακουστεί περίεργο, αλλά η καλύτερη στιγμή μου ήταν οι διακοπές με τους φιλους μου στη Μύκονο. Πέρασα καταπληκτικά και ήταν κάτι που χρειαζόμουν εδώ και πολύ καιρό", είπε ο Τσιτσιπάς στο tennisnews.gr.

Τέλος, για τον αγώνα του με τον Nadal, τον τελευταίο του αγώνα στο 2020, είπε: "Έπαιξα καλά στο 2ο σετ και είχα τη σωστή νοοτροπία, κάτι που μου έδωσε και τις ευκαιρίες. Αλλά είμαι απογοητευμένος με το 3ο σετ. Δεν πήγε όπως θα ήθελα. Ήμουν βιαστικός. Δεν ξέρω τι προσπαθούσα να κάνω, ειλικρινά. Προσπάθησα να είμαι πολύ επιθετικός. Του έδινα εύκολους πόντους χωρίς να χρειαστεί να κάνει πολλά. Έπρεπε να το χειριστώ πιο έξυπνα και να είμαι πιο υπομονετικός, αλλά δεν το έκανα. Το σερβίς μου δεν ήταν εκεί όταν χρειάστηκε και απέναντι μ' αυτούς τους παίκτες πρέπει να είναι εκεί. Δεν ήμουν εκεί και είμαι πολύ απογοητευμένος μ' αυτό. Έτσι είναι όμως η ζωή."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots