ATP
Η νέα φιλανθρωπική πρωτοβουλία του Τσιτσιπά

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020 - 21:26

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε ένας από τους πρώτους αθλητές που συμμετέχει στο μεγάλο πρότζεκτ High Impact Athletes, το οποίο προτρέπει τους αθλητές να δώσουν ένα μερίδιο από τα κέρδη τους για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η μεγάλη αυτή πρωτοβουλία ξεκίνησε από τον Νεοζηλανδό τενίστα και σπεσιαλίστα των διπλών, Marcus Daniell, σε συνεργασία με τον αθλητή του τριάθλου Kevin Bishop και τον παίκτη του χόκεϊ  Hugo Inglis. Οι τρεις αυτοί αθλητές, ξεκίνησαν το High Impact Athletes, μια φιλανθρωπική ομάδα που συγκεντρώνει χρήματα με σκοπό να προσφέρει στην καταπολέμηση της φτώχειας, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με το πρότζεκτ, όσοι αθλητές γίνονται μέλη θα πρέπει να παρέχουν τουλάχιστον το 2% του ετήσιου εισοδήματός τους για φιλανθρωπικό σκοπό. Μέχρι στιγμής, ο μέσος όρος του ποσού που δίνεται από τους αθλητές στο φιλανθρωπικό αυτό ταμείο, είναι στο 3,7%.

Ανάμεσα στους πρώτους αθλητές που στήριξαν την πρωτοβουλία αυτή, ήταν και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος είναι αναμφίβολα και το μεγαλύτερο όνομα γενικότερα, που συμμετέχει στη HIA προς το παρόν.

"Ως επαγγελματίας αθλητής, διαθέτω μια πλατφόρμα. Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα αυτή και να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ τον κόσμο. To High Impact Athletes κάνει αρκετά εύκολο να έχεις μεγάλο θετικό αντίκτυπο μέσα από τις δωρεές σου", αναφέρει ο Στέφανος στην επίσημη ιστοσελίδα του HIA.

Θυμίζουμε πως ο Στέφανος τα τελευταία χρόνια είναι "πρεσβευτής" της ένωσης "Μαζί για το παιδί", μέσα από την οποία έχει εκφράσει την έντονη φιλανθρωπική του δράση, μέσα από πολλές ενέργειες. Έχει επίσης λάβει μέρος σε αρκετές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας, ενώ τον περασμένο Απρίλιο, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τους επαγγελματίες τενίστες με όλα τα διεθνή τουρνουά να έχουν ανασταλεί, δημιούργησε την πλατφόρμα "Beyond 100 Support" μαζί με τον Patrick Mouratoglou, ώστε να ενισχύσει οικονομικά τους παίκτες και τις παίκτριες στις χαμηλότερες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης που αντιμετώπισαν τις μεγαλύτερες δυσκολίες.

Λόγω και τον γνωριμιών του δημιουργού Marcus Daniell, αρκετοί είναι οι αθλητές του τένις που έχουν συνεισφέρει ήδη στην ομάδα. Μέχρι στιγμής, εκτός από τον Daniell και τον Τσιτσιπά, μέλη έγιναν επίσης οι Jan-Lennard Struff, Storm Sanders, Kevin Anderson, Bruno Soares, Rohan Bopanna, Freddie Nielsen, Robert Lindstedt, Matwe Middelkoop, Philipp Oswald, Sander Gille, Gabriela Dabrowski και Ben MacLachlan.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots