ATP
Προπονητής ασκεί αγωγή τον Thiem για μισό εκατομμύριο ευρώ!

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 - 16:39

Αγριεύει η κόντρα του Dominic Thiem με τον πρώην προπονητή του, Gunter Bresnik.

Από καιρό υπάρχει κόντρα ανάμεσα στον Dominic Thiem και στον παλιό του προπονητή, Gunter Bresnik, η οποία όμως απ' ότι φαίνεται οξύνεται και δεν αποκλείεται να λυθεί μέσω της δικαστικής οδού, όσο οι δυο μεριές αδυνατούν να λύσουν τις διαφορές τους.

Ο 59χρονος τεχνικός, ο οποίος προπονούσε τον Thiem στην ακαδημία του στη Βιέννη, άσκησε αγωγή στον πρωταθλητή του US Open, ζητώντας αποζημίωση 450 χιλιάδων ευρώ, εξαιτίας συμφωνίας χορηγίας που δεν τηρήθηκε από τον Thiem, σύμφωνα με την πλευρά του.

Oι δυο πλευρές συναντήθηκαν την Παρασκευή και συμφώνησαν σε διεξαγωγή διαπραγματεύσεων, παρουσία δικαστικού διαμεσολαβητή, προκειμένου να φτάσουν σε κάποια συμφωνία αποφεύγοντας τη δίκη.

Ο Bresnik είχε συμβόλαιο με τον Thiem από το 2014, το οποίο του εγγυόταν να λαμβάνει το 30% των κερδών από τις χορηγικές συμφωνίες του τενίστα, έως και το τέλος της καριέρας του! Οι όροι του συμβολαίου διαφοροποιήθηκαν το 2016 και οριοθετούσε τη συμφωνία τους σε περιορισμένο χρονικό διάστημα, χωρίς όμως να το γνωρίζει ο μάνατζερ του Thiem, Herwig Straka.

Τον Μάιο του 2019, όταν ο Thiem σταμάτησε να συνεργάζεται με τον Bresnik, ο τελευταίος συνέχισε να έχει έσοδα από τις συμφωνίες του παίκτη, μέχρι που ο δικηγόρος του Thiem, Manfred Ainedter, κήρυξε άκυρη τη σύμβασή τους τον Φεβρουάριο του 2020, υποστηρίζοντας πως ο Bresnik εξαπάτησε τον Thiem και τον Straka. Κάτι που ο 59χρονος προπονητής αρνείται έκτοτε και θέλοντας να ασκήσει εντονότερη πίεση στη μεριά του Thiem, άσκησε αγωγή στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Βιέννης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Bresnik, Gottfried Korn, αν ο Thiem συμβιβαστεί στο 20% των εσόδων του για τα 3 επόμενα χρόνια θα υποχωρήσουν. Την ίδια ώρα, ο Ainedter υποστήριξε πως ο Bresnik κέρδισε 12 εκατομμύρια ευρώ κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους και όταν σταμάτησαν να δουλεύουν μαζί, του προτάθηκαν ακόμα 2 εκατομμύρια και ένα 10% από τα έσοδα των χορηγιών για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots