ATP
Ο Ronaldo εξυμνεί τον Federer για τη μακροχρόνια καριέρα (vid)

 
Ο Ronaldo εξυμνεί τον Federer για τη μακροχρόνια καριέρα (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020 - 22:09

Σε μια συζήτηση για μια μακροχρόνια καριέρα στο κορυφαίο επίπεδο του αθλητισμού, ο Cristiano Ronaldo σκέφτηκε αμέσως το παράδειγμα του Roger Federer, εξυμνώντας τον Ελβετό πρωταθλητή.

Σε μια συζήτηση που είχε με τον μποξέρ Gennady Golovkin για το DAZN, o ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους, με μια από τις πιο πετυχημένες καριέρες όλων των εποχών και 5 χρυσές μπάλες στο ενεργητικό του, μίλησε για το ζήτημα της μακροβιότητας στον πρωταθλητισμό, πλησιάζοντας και ο ίδιος στα 36α γενέθλιά του (5 Φεβρουαρίου).

Όπως είπε, με τη σημερινή τεχνολογία και τεχνογνωσία το σώμα δεν αποτελεί πρόβλημα, αφού ο άνθρωπος μπορεί να φτάσει σ' αυτά τα επίπεδα και σε μεγαλύτερη ηλικία, συνεπώς το πρόβλημα είναι πνευματικό και πρέπει να συνεχίσεις να έχεις το ίδιο κίνητρο.

Ο πρώτος αθλητής υπόδειγμα σ' αυτόν τον τομέα που ήρθε στο μυαλό του Πορτογάλου, ήταν ο Roger Federer, τον οποίο μάλιστα "μίκρυνε", αφού τον περασμένο Αύγουστο ο Ελβετός μαέστρος έκλεισε τα 39 του χρόνια!

"Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Joshua (Anthony Joshua, επαγγελματίας μποξέρ) σχετικά με το θέμα της μακροβιότητας. Δεν θέλω να είμαι κάποιος που θα τον θυμούνται για αυτό που ήταν κάποτε και θα λένε πως ήταν ένας απίστευτος παίκτης που τώρα είναι αργός, δεν το θέλω αυτό. Μπορείς να φροντίζεις πολύ το σώμα σου, το σώμα δεν είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι στο κεφάλι, στο κίνητρο. Στην εποχή μας, μπορείς σε μεγάλη ηλικία να κάνεις πρωταθλητισμό, ακόμα και στο τένις που έχουμε το παράδειγμα του Federer. Είναι 37-38 και είναι ακόμα στο κορυφαίο επίπεδο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots