ATP
Με Ελλάδα και αυτό το ATP Cup!

 
Μιχάλης Περβολαράκης & Στέφανος Τσιτσιπάς
Μιχάλης Περβολαράκης & Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image
tennisnews team Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020 - 22:45

Όπως όλα δείχνουν, η Ελλάδα θα λάβει μέρος και στο ATP Cup αυτής της χρονιάς, το οποίο θα γίνει σε κάτι περισσότερο από έναν μήνα στη Μελβούρνη.

Αρκετά ερωτηματικά εγείρονται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το τι θα συμβεί τελικά με το ATP Cup αυτής της χρονιάς, το οποίο θα διεξαχθεί με ειδικούς όρους, εξαιτίας του Covid-19. Όλοι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στη Μελβούρνη, ενώ το τουρνουά θα είναι πολύ μικρότερο από πέρσι, καθώς αντί για 24 ομάδες θα λάβουν μέρος 12.

Απ' ότι φαίνεται, δεν υπάρχει κάποιος ειδικός περιορισμός για τους παίκτες που δεν μπορούν να αγωνιστούν στο Australian Open ώστε να ταξιδέψουν στη Μελβούρνη, όπως αρχικά είχε φανεί από την Tennis Australia. Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα, που χάρη στη βαθμολογία του Στέφανου Τσιτσιπά βρίσκεται στην 6η θέση της κατάταξης του ATP Cup και συνεπώς στις 11 ομάδες που θα προκριθούν με βαθμολογικά κριτήρια (η 12η θα είναι η Αυστραλία, με wild card).

Ακόμα πιο κοντά φαίνεται να είναι η χώρα μας στη 2η διαδοχική παρουσία της στο ATP Cup, καθώς σημερινή πληροφορία από το Ντουμπάι επιβεβαιώνει πως ο Τσιτσιπάς σκοπεύει να ξεκινήσει τη σεζόν του από το ATP Cup.

Εφόσον επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, βεβαίως ο δεύτερος που θα στελεχώσει την ελληνική ομάδα θα είναι ο Μιχάλης Περβολαράκης. Θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας παίκτης ακόμα για να συμπληρωθεί η ελληνική ομάδα, καθώς η κάθε ομάδα δικαιούται να έχει από 3 έως 5 παίκτες. Στην κατάταξη, στο Νο.3 της χώρας μας είναι ο Μάρκος Καλοβελώνης και στο Νο.4 ο Πέτρος Τσιτσιπάς (αμφότεροι συμμετείχαν και στο πρώτο ATP Cup).

Σε κάθε περίπτωση, θα γνωρίζουμε αναλυτικά ποιοι παίκτες θα αγωνιστούν στο ATP Cup μετά και την επίσημη ανακοίνωση από τη διοργάνωση, που θα γίνει αυτό το Σάββατο, στις 2 Ιανουαρίου.

Όσον αφορά το τουρνουά, που δεν θα είναι όπως πέρσι, είναι γνωστό πως οι ομάδες θα χωριστούν σε 4 γκρουπ (από 3 ομάδες) και οι 4 κορυφαίες σε κάθε γκρουπ θα προκριθούν στα ημιτελικά. Γι' αυτό και φέτος το ATP Cup θα διαρκέσει 5 μόλις ημέρες, από την 1η έως τις 5 Φεβρουαρίου.

Τα χρηματικά έπαθλα όπως είναι φυσικό θα υποστούν μείωση κατά 40% σε σχέση με πέρσι, ένα ποσοστό αρκετά μικρό δεδομένου και ότι θα συμμετέχουν οι μισοί περίπου παίκτες, φτάνοντας συνολικά τα 7,5 εκατομμύρια δολάρια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots