ATP
Πρωταθλητής ο Hurkacz στο Delray Beach (vid)

 
Hubert Hurkacz
Hubert Hurkacz Φωτογραφία: BigShots Photo
tennisnews team Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 - 8:35

Χωρίς να χάσει σετ, ο Hubert Hurkacz αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Delray Beach Open και κατέκτησε τον 2ο τίτλο της καριέρας του.

Ο 23χρονος Πολωνός, Νο.35 στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε στον τελικό του Delray Beach του Sebastian Korda με 6-3, 6-3 και κέρδισε τον 2ο τίτλο της καριέρας του, μετά από το Winston-Salem το 2019.

Ο 20χρονος Korda, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό, έκανε πρώτος break και προηγήθηκε με 2-0 και με 3-1 στο 1ο σετ, ο Hurkacz όμως πέρασε στην αντεπίθεση και κέρδισε τα 5 επόμενα games, για να πάρει το σετ με 6-3. Στο 2ο σετ ο Πολωνός δεν έχασε καμιά φορά το σερβίς του και έκανε δυο break, στο 5ο (3-2) και στο 9ο game (6-3), για να "σφραγίσει" τη νίκη.

"Προσπαθούσα να μείνω συγκεντρωμένος στα πράγματα που έπρεπε και να μείνω επιθετικός, επειδή ο Sebastian ποτέ δεν θα μου έδινε εύκολα το ματς. Κάποιες φορές είναι ακόμα πιο δύσκολο, αν ο αντίπαλός σου νιώθει 100% καλά. Είναι συγκεντρωμένος σ' αυτό που μπορεί να κάνει, μπορεί να σερβίρει εξαιρετικά και να βγάζει μεγάλα χτυπήματα από την baseline. Οπότε ήταν πολύ σημαντικό να μείνω επιθετικός και να πάρω το πλεονέκτημα", δήλωσε ο Hurkacz.

Ο Hurkacz δεν έχασε κανένα σετ όλη την εβδομάδα στο Delray Beach, όπου δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει παίκτη από το Top 100. Στον 2ο γύρο, όπου προκρίθηκε με bye, κέρδισε τον Daniel Elahi Galan με 6-2, 6-2. Στη συνέχεια κέρδισε δυο qualifiers, στα προημιτελικά τον Roberto Quiroz με 6-4, 6-4 και στα ημιτελικά τον Christian Harrison, με 7-6 (4), 6-4.

Μετά και τον 2ο τίτλο της καριέρας του, ο Πολωνός πρωταθλητής αναμένεται να κερδίσει 6 θέσεις και να επιστρέψει στο Top 30, σκαρφαλώνοντας στο Νο.29 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πολύ κοντά στην πρώτη του είσοδο στο Top 100 βρίσκεται ο Korda, ο οποίος θα αφήσει πίσω του 16 θέσεις και θα βρεθεί στο Νο.103 του κόσμου, από το Νο.119 που βρίσκεται σήμερα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots