ATP
Τσιτσιπάς: "Οι Έλληνες φίλαθλοι θα ακούγονται περισσότερο"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: Ella Ling/ATP Tour
tennisnews team Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021 - 19:47

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανυπομονεί να αγωνιστεί στο αγαπημένο του ATP Cup και μπροστά στους Έλληνας της Αυστραλίας, που θα ακούγονται πιο δυνατά από τους φιλάθλους των υπόλοιπων χωρών, όπως χαρακτηριστικά είπε.

"Ειλικρινά είναι το αγαπημένο μου τουρνουά. Νιώθω πως έχουμε μια πολύ καλή ευκαιρία να αγωνιστώ μαζί με τα παιδιά, που γνωρίζω για τόσο πολύ καιρό. Αυτό το τουρνουά μας ενώνει και μας δίνει την ευκαιρία να αγωνιστούμε για κάτι μεγαλύτερο, για κάτι ξεχωριστό. Να νιώθουμε υπερήφανοι όταν βγαίνουμε στο court για να παίξουμε τένις", είπε ο Τσιτσιπάς, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου της Ελλάδας για το ATP Cup.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο Group B του ATP Cup, μαζί με την περσινή φιναλίστ και πανίσχυρη Ισπανία, αλλά και την οικοδέσποινα Αυστραλία. Στον πρώτο αγώνα θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία την Τετάρτη (3 Φεβρουαρίου), με τον αγώνα του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Alex De Minaur να ξεχωρίζει.

"Πάντα δίνω μεγάλες μάχες μαζί του", είπε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος πάντως δεν έχει χάσει από τον De Minaur, σε 3 αγώνες για το ATP Tour. "Έχει βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και έρχεται από ένα πολύ καλό σερί που είχε στην Αττάλεια πριν λίγες εβδομάδες. Φαίνεται ότι παίζει καλά και θα πρέπει να προετοιμαστώ πολύ καλά γι' αυτή τη μάχη. Καλύπτει πολύ καλά το court, η ταχύτητά του είναι φοβερή. Μπορεί να τρέξει και να χτυπήσει την μπάλα από το πουθενά. Αυτό είναι που τον κάνει πολύ επικίνδυνο παίκτη."

Η Ελλάδα αντιμετώπισε και στο περσινό τουρνουά την Αυστραλία και από εκείνη την εμπειρία ο Τσιτσιπάς γνωρίζει πολύ καλά πως ακόμα και ενάντια στη διοργανώτρια χώρα, η παρουσία των Ελλήνων ομογενών θα είναι αισθητή και πολύ δυναμική.

"Οι φίλαθλοι θα φωνάζουν τα ονόματά μας και θα φωνάζουν δυνατότερα από τους φιλάθλους των άλλων χωρών. Οι Έλληνες είναι πολύ υπερήφανοι, ειδικά οι Έλληνες της Αυστραλίας. Είναι διπλά υπερήφανοι από εμάς στην Ελλάδα. Υπάρχει ένας επιπλέον λόγος για μένα, να βγω εκεί έξω και να εκπροσωπήσω την Ελλάδα παίζοντας καλά. Θα υπάρχει πολύ μεγάλη στήριξη αυτή την εβδομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχω αυτούς τους φιλάθλους από πίσω μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots