ATP
Έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό (vid)

 
Έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό (vid)
tennisnews team Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 - 15:07

H Ελλάδα έφτασε κοντά στην 1η της νίκη στην ιστορία της στο ATP Cup, αλλά ηττήθηκε από την Αυστραλία στο 3ο σετ του διπλού, με τους Στέφανο Τσιτσιπά και Μιχάλη Περβολαράκη να κάνουν μια καλή εμφάνιση.

Παρά το γεγονός πως βρέθηκαν νωρίς πίσω με break και χρειάστηκαν λίγη ώρα για να προσαρμοστούν, οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μιχάλης Περβολαράκης έκαναν ένα καλό παιχνίδι και κοίταξαν στα μάτια την πολύ δυνατή ομάδα των Αυστραλών, αλλά τελικά δεν απέφυγαν την ήττα από τους Luke Saville και John Peers, με 6-3, 4-6, 10-5

Θυμίζουμε πως το tie ξεκίνησε με την αναμέτρηση του Περβολαράκη στα μονά, όπου ηττήθηκε από τον John Millman με 6-2, 6-3. Στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς πήρε τη σκυτάλη για την ελληνική ομάδα και με μια καταπληκτική εμφάνιση κέρδισε τον Alex De Minaur με 6-3, 7-5.

Ακολούθησε το διπλό, όπου οι σπεσιαλίστες Αυστραλοί έκαναν γρήγορα το break και προηγήθηκαν με 3-1 στο 1ο σετ. Με break έκλεισαν και το σετ μάλιστα, στο 9ο game, για να το κατακτήσουν με 6-3.

Πολύ διαφορετικό με πιο ρευστά service games ήταν το 2ο σετ, το οποίο άνοιξε με break η ελληνική ομάδα, για να προηγηθεί με 2-0. Στη συνέχεια οι Peers και Saville έπρεπε να σβήσουν 3 break points για να κρατήσουν τη διαφορά στο ένα break και να μειώσουν σε 2-1.

Περβολαράκης και Τσιτσιπάς επίσης ήρθαν αντιμέτωποι με break points στο επόμενο game, αλλά έσβησαν τις 2 ευκαιρίες των Αυστραλών για να κάνουν το 2-1 και οι Αυστραλοί με τη σειρά τους επέστρεψαν από το 0-40, σβήνοντας ουσιαστικά 4 διαδοχικά break point (μαζί με το deciding point), για να μειώσουν εκ νέου, σε 3-2.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα δεν υπήρξε νέα ευκαιρία για break και οι πρωταθλητές μας κατάφεραν να κλείσουν το σετ στο 10ο game, έστω και αν χρειάστηκαν την 3η τους ευκαιρία, διαμορφώνοντας το 6-4.

Το 3ο σετ, που είναι ένα tie-break 10 πόντων, βρήκε πιο έτοιμους τους Αυστραλούς, που πήραν από νωρίς ένα καλό προβάδισμα με double mini-break στο 5-2 και έκτοτε δεν κοίταξαν πίσω τους, αφού οι Περβολαράκης και Τσιτσιπάς μπόρεσαν μόνο να πλησιάσουν στος 2 πόντους, στο 7-5. Οι Peers και Saville κέρδισαν τους 3 επόμενους πόντους και ολοκλήρωσαν την πολύ σημαντική νίκη τους, χωρίς όμως να διατηρήσουν τις ελπίδες πρόκρισης για την ομάδα τους, που σε κάθε περίπτωση μένει εκτός συνέχειας.

Αντίθετα, η Ελλάδα διαθέτει ελπίδες πρόκρισης, ωστόσο το αδιαφιλονίκητο φαβορί στον όμιλο είναι η Ισπανία. Συγκεκριμένα η Ελλάδα θα περάσει στα ημιτελικά μόνο αν κερδίσει με 3-0 τους Ισπανούς και με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα προκριθεί η Ισπανία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots