ATP
Nadal: "Είμαι 35, τα πράγματα είναι διαφορετικά"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Barcelona Open
tn team Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 - 17:33

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έχουμε συνηθίσει τον Rafael Nadal να κυριαρχεί στα περισσότερα τουρνουά, τα πράγματα φέτος όμως όπως λέει και ο ίδιος είναι διαφορετικά, αφού σκοπεύει να δώσει περισσότερο βάρος στο Roland Garros.

"Θέλω να κερδίσω τα τουρνουά που θα παίξω πριν από το Roland Garros, επειδή όλα αυτά τα τουρνουά είναι πολύ σημαντικά για μένα. Αλλά μπορείς να κερδίσεις το Roland Garros έχοντας κερδίσει τίτλους πριν και μπορείς να το κερδίσεις χωρίς να κερδίσεις σε άλλο τουρνουά. Φυσικά είναι πιο εύκολο να κερδίσεις το Roland Garros όταν έχεις κερδίσει και άλλα τουρνουά πριν, το κάνω σχεδόν σε όλη την καριέρα μου, αλλά την ίδια στιγμή είμαι και 35 χρονών και η κατάσταση είναι πλέον διαφορετική", είπε ο Nadal, ο οποίος έχει κατακτήσει το τουρνουά της Βαρκελώνης 11 φορές.

"Ο βασικός μου στόχος είναι να δώσω στον εαυτό μου ευκαιρίες. Αυτός είναι ο πραγματικός στόχος για μένα. Θέλω να έχω την ευκαιρία να είμαι ανταγωνιστικός σε κάθε τουρνουά που παίζω, αλλά είναι αλήθεια ότι από πέρσι δεν παίζω σε τόσα πολλά τουρνουά. Πάντα όταν επιστρέφεις μετά από καιρό, αν και ένιωθα καλά στο Monte-Carlo, είναι δύσκολο."

Όπως κάθε χρόνο, ο Nadal σκοπεύει μετά το Monte-Carlo να παίξει σε Βαρκελώνη, Μαδρίτη και Ρώμη, πριν κλείσει τη χωμάτινη σεζόν του στο Roland Garros. Επίσης όπως κάθε χρόνο, σκοπεύει να βρεθεί στο peak του την περίοδο του Roland Garros.

"Σκοπεύω να παίξω εδώ, στη Μαδρίτη, στη Ρώμη και στο Roland Garros. Θα προσπαθήσω να είμαι σε όλα έτοιμος, αλλά φυσικά είναι αλήθεια ότι το Roland Garros είναι πολύ σημαντικό για μένα και θα δουλεύω κάθε μέρα με τη σωστή ένταση και συμπεριφορά, για να προσπαθήσω να βρεθώ στην καλύτερή μου κατάσταση την κατάλληλη στιγμή."

Ο Nadal αναμένεται να πραγματοποιήσει αύριο την πρεμιέρα του στο Barcelona Open, απέναντι στον Ilya Ivashka.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots