ATP
Επόμενος ο Berrettini για Τσιτσιπά (vid)

 
Matteo Berrettini
Matteo Berrettini © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 - 19:54

Τον πολύ φορμαρισμένο Matteo Berrettini θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia o Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Berrettini έπαιξε και σήμερα πολύ καλό τένις για να κερδίσει τον John Millman με 6-4, 6-2.

Προερχόμενος από την γεμάτη εβδομάδα στη Μαδρίτη, όπου ήταν φιναλίστ, αλλά και μετά τη χθεσινή του δύσκολη επικράτηση επί του Nikoloz Basilashvili στα τρια σετ, ήταν σημαντική η straight sets νίκη για τον 25χρονο Ιταλό, που ήρθε σε 79 λεπτά.

Με 18 winners και 22 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε το παιχνίδι του ο Berrettini, την ώρα που ο Millman που είχε μόλις 5 winners και 20 αβίαστα λάθη. Ο Ιταλός δεν αντιμετώπισε επίσης ούτε ένα break point σε ολόκληρο το παιχνίδι, ενώ "έσπασε" 3 φορές στη σειρά το σερβίς του Αυστραλού, για να κερδίσει 7 διαδοχικά games και να μετατρέψει το 3-4 του 1ου σετ, σε 6-4, 4-0.

Μόνο δυο φορές έχουν συναντηθεί σε επίσημες αναμετρήσεις Τσιτσιπάς και Berrettini, με τον Έλληνα πρωταθλητή να παίρνει τη νίκη και τις δυο. Στα προκριματικά του US Open το 2017 τον είχε κερδίσει με 2-1 σετ έπειτα από 3 tie-break, ενώ στον 1ο γύρο του Australian Open το 2019 τον είχε κερδίσει με 3-1 σετ, σε έναν αγώνα που επίσης είχε δυο tie-break. Στο χώμα θα συναντηθούν για 1η φορά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots