ATP
Master Cup: Τέταρτο τρόπαιο για τον Φέντερερ

 
Roger Federer
Roger Federer © tennisnews.gr
tennisnews team Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2007 - 9:00

Το τρόπαιο του φετινού τουρνουά Masters Cup που διεξήχθη στη Σανγκάη ανήκει (και αυτό) στην πλούσια προθήκη του Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός τενίστας νίκησε στον τελικό των κορυφαίων εκπροσώπων του αθλήματος τον Νταβίντ Φερέρ με 3-0 σετ (6-2, 6-3, 6-2) και έφτασε τον Ιλιε Ναστάζε με τέσσερις κατακτήσεις, μία λιγότερη από τον Ιβάν Λεντλ και τον Πιτ Σάμπρας.

Στην πέμπτη του συμμετοχή στο τουρνουά με τους οκτώ καλύτερους τενίστες της σεζόν, το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης αντιμετώπιζε τον Φερέρ, από τον οποίο δεν είχε χάσει στις επτά προηγούμενες αναμετρήσεις. Ο Ισπανός υποτάχθηκε αμέσως στον Φέντερερ χάνοντας το πρώτο σετ μόλις σε 26 λεπτά. Το forehand του νικητή δώδεκα grand slam δεν ήταν αντιμετωπίσιμο από τον Φερέρ, ο οποίος έχασε και τα επόμενα δύο σετ σε 72 λεπτά.

Ο Φέντερερ κατέκτησε τον όγδοο τίτλο για φέτος, ολοκληρώνοντας ιδανικά τη σεζόν και τον 53ο της καριέρας του, εισπράττοντας τα ανάλογα σχόλια από τον αντίπαλό του. "Είναι ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών", δήλωσε ο Φερέρ μετά το παιχνίδι, με τον Φέντερερ να τονίζει: "Μερικές φορές εκπλήσσω τον εαυτό μου!"

Στο… υλικό μέρος της νίκης, ο Ελβετός κέρδισε 820.000 ευρώ και μία ολοκαίνουργια Mercedes από αυτό το τουρνουά, ενώ συνολικά φέτος έχει κερδίσει το εκπληκτικό ποσό των 5,8 εκατομμυρίων ευρώ σε βραβεία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots