ATP
Ακυρώθηκε για 2η χρονιά το Swiss Indoors

 
O Roger Federer στη Βασιλεία το 2018
O Roger Federer στη Βασιλεία το 2018 © Markus Peter, empepress.ch
tn team Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2021 - 16:56

Το Swiss Indoors της Βασιλείας ακυρώθηκε για δεύτερη διαδοχική χρονιά, εξαιτίας της Covid-19.

Το 500άρι της Βασιλείας, ένα από τα αγαπημένα τουρνουά του Roger Federer το καλαντάρι, ήταν προγραμματισμένο για την εβδομάδα 25-31 Οκτωβρίου, ωστόσο δεν θα διεξαχθεί ούτε το 2021.

Το Swiss Indoors φημίζεται ως ένα από τα καλύτερα 500άρια του tour, με τα εισιτήρια να είναι μονίμως sold-out και τον Federer να του δίνει φυσικά σημαντικό βάρος, με την παρουσία του στις περισσότερες διοργανώσεις των δυο τελευταίων δεκαετιών.

Η Covid-19 όμως ανάγκασε τους διοργανωτές να το ακυρώσουν για το 2020 και, αρκετούς μήνες πριν τη διεξαγωγή του για φέτος, αποφάσισαν να το ακυρώσουν και για το 2021, αφού ακόμα τα πράγματα είναι αρκετά περίπλοκα και δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα για το αν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί ομαλά το τουρνουά - δεδομένου και πως άλλες χρονιές ήδη τέτοια εποχή υπήρχαν αρκετά έσοδα από την προπώληση των εισιτηρίων.

"Είναι απογοητευτικό πως οι προκλήσεις της παγκόσμιας πανδημίας, παρά την προσπάθεια και την αφοσίωση της ομάδας του τουρνουά για να βρεθεί λύση, το Swiss Indoors Basel δεν θα πραγματοποιηθεί το 2021. Ανυπομονούμε να επιστρέψει το τουρνουά, ως ένα από τα πιο διάσημα indoor τουρνουά του 2022", δήλωσε ο πρόεδρος της ATP, Andrea Gaudenzi.

Ο πρόεδρος του Swiss Indoors, Roger Brennwald, είπε με τη σειρά του: "Με βαριά καρδιά πήραμε την απόφαση μαζί με την ATP, να ακυρώσουμε το φετινό τουρνουά. Η συγκέντρωσή μας τώρα πηγαίνει σε μια επιτυχημένη διεξαγωγή του τουρνουά του 2022, κάτω από συνθήκες που ελπίζουμε πως θα μας προσφέρουν μεγαλύτερη βεβαιότητα για το εγχείρημά μας. Ανυπομονούμε να υποδεχτούμε ξανά τους παίκτες και τους παθιασμένους φιλάθλους τον επόμενο χρόνο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots