ATP
Ακάθεκτος ο Berrettini, τελικός με Norrie (vids)

 
Ακάθεκτος ο Berrettini, τελικός με Norrie (vids)
tn team Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 - 18:40

O Matteo Berrettini συνεχίζει ακάθεκτος την εκπληκτική εβδομάδα του στο Queen's και θα διεκδικήσει αύριο τον 2ο τίτλο του στο γρασίδι, απέναντι στον Cameron Norrie.

Ο Berrettini έκανε ακόμα έναν πολύ καλό αγώνα στο ιστορικό club του Queen's του Λονδίνου, για να επικρατήσει του Alex De Minaur με 6-4, 6-4, έπειτα από 82 λεπτά παιχνιδιού.

Ήταν αισθητά καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο 25χρονος Ιταλός, ο οποίος αντιμετώπισε μόλις μια φορά break point στον ημιτελικό και δεν έχασε καμιά φορά το σερβίς του.

Ο De Minaur αντίθετα κατάφερε να σβήσει τα 8 από τα 10 break points που αντιμετώπισε και αυτό δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει τον αντίπαλό του. Ο Berrettini έκανε ένα break νωρίς στο 1ο σετ (2-1) και ακόμα ένα προς το τέλος του 2ου (5-4), για να φτάσει σ' αυτή την καθαρή επικράτηση επί του Αυστραλού.

Αύριο, ο Ιταλός θα βρεθεί για 7η φορά στην καριέρα του σε έναν τελικό στο tour και θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο του (4-2). Στο γρασίδι θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο του μετά από 250άρι της Στουτγκάρδης το 2019, ενώ θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο του σε 500άρι, αφού και οι 4 προηγούμενοι ήταν σε 250άρια τουρνουά.

Απέναντί του θα βρεθεί ο Cameron Norrie, που συνεχίζει να διανύει μια φανταστική χρονιά και έφτασε σε ακόμα μια πολύ μεγάλη διάκριση σήμερα, αφού προκρίθηκε στον πρώτο του τελικό σε 500άρι και σημαντικότερο στην καριέρα του.

Ο 25χρονος Βρετανός επιβλήθηκε του Νο.2 του ταμπλό, Denis Shapovalov, με 7-5, 6-3, κάνοντας ένα εξαιρετικό ματς.

Στο 1ο σετ μάλιστα είχε βρεθεί πίσω με 0-2 και με 1-3, έκανε όμως 2 break τα επόμενα λεπτά, αρχικά για να ισοφαρίσει σε 3-3 και ύστερα για να πάρει και το σετ, με 7-5. Πολύ κλειστό ήταν και το 2ο σετ, με τον Shapovalov να αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στη μέση του, αλλά να αντέχει έως και το 3-3. Στο 8ο game ήρθε το break για τον Norie, που πέρασε μπροστά με 5-3 και αργότερα είχε εύκολο έργο στο κλείσιμο της αναμέτρησης.

Για 4η φορά θα βρεθεί σε έναν τελικό ο Norie στην καριέρα του, καθώς είχε παίξει σε άλλους 3 τελικούς στο tour, όλους σε 250άρια τουρνουά, χωρίς όμως να κερδίσει κάποιο απ' αυτά. Οι δυο μάλιστα ήταν μέσα στον ενάμιση τελευταίο μήνα, στο Εστορίλ και στη Λυών τον περασμένο Μάιο, όπου ηττήθηκε από τους Albert Ramos Vinolas και Στέφανο Τσιτσιπά αντίστοιχα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots