ATP
Σταθερός στο Νο.4 ο Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Cédric Lecocq / FFT
tn team Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021 - 12:05

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε και αυτή την εβδομάδα στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο σε ένα σημαντικό ορόσημο. Νέο career high για τον πρωταθλητή του Χάλε, Ugo Humbert.

Δεν υπήρξαν αλλαγές αυτή την εβδομάδα στην κορυφαία 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ. Ο Novak Djokovic είναι πάντα πρώτος στην κατάταξη και πίσω του παραμένει ο Daniil Medvedev, με τον Rafael Nadal να βρίσκεται στην 3η θέση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε στο Νο.4, τη θέση που πήρε μετά το Roland Garros, που είναι και το career high του. Παράλληλα, ο Έλληνας τενίστας έφτασε τις 99 εβδομάδες παραμονής στο Top 10 και σε μια εβδομάδα θα φτάσει στο πρώτο μεγάλο ορόσημο των 100 εβδομάδων.

Το Top 5 συμπληρώνει ο Dominic Thiem, ενώ στην κορυφαία 10άδα βρίσκονται ακόμα οι Alexander Zverev (No.6), Andrey Rublev (No.7), Roger Federer (No.8), Matteo Berrettini (No.9) και Roberto Bautista Agut (No.10).

Δυο θέσεις κέρδισε ο Denis Shapovalov, που ανέβηκε στο Νο.12, ενώ μια θέση κέρδισε ο Casper Ruud, που ανέβηκε για 1η φορά στην καριέρα του στο Νο.14. Ο Alex De Minaur ισοφάρισε το career high του στο Νο.18 του κόσμου, αφήνοντας πίσω του 4 θέσεις.

Ο πρωταθλητής του Χάλε, Ugo Humbert, κέρδισε 6 θέσεις και ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο.25 του κόσμου. Νέο career high και για τον φιναλίστ του Queen's, Cameron Norrie, που κέρδισε 7 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.34.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots