ATP
Τσιτσιπάς: "Πρέπει να επιτραπεί το on-court coaching"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Witters/Hamburg European Open
tn team Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021 - 20:02

Τη θέση του πως το τένις πρέπει να προχωρήσει και να συμπεριλάβει στους κανονισμούς το on-court coaching εξέφρασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος τόνισε πως ήδη συμβαίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό και τιμωρείται μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις.

"Το coaching σε κάθε πόντο θα έπρεπε να επιτραπεί στο τένις. Το άθλημα πρέπει να το αγκαλιάσει. Είμαστε πιθανότατα το μοναδικό παγκόσμιο άθλημα που δεν επιτρέπει το coaching κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ας το νομιμοποιήσουμε. Θα είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά για το άθλημα", έγραψε ο Στέφανος στο Twitter.

Δεν έλλειψε η κριτική στα σχόλια, με πολλούς χρήστες να παίρνουν αντίθετη θέση, ενώ ο Έλληνας τενίστας, ο οποίος έχει δεχτεί μπόλικες φορές warning για on-court coaching στην επαγγελματική του καριέρα, απάντησε μάλιστα και σε μερικά από αυτά.

Σε μια από τις απαντήσεις του, μοιράστηκε το κοινό μυστικό για κάθε fan του αθλήματος: "Είναι επίσης αλήθεια πως η μεγάλη πλειοψηφία των προπονητών, κάνουν coaching στο court παρά τους κανονισμούς. Σπάνια οι παίκτες τιμωρούνται γι' αυτό, τις περισσότερες φορές δεν τιμωρούνται."

Όσο για το ερώτημα αν κάτι τέτοιο θα άνοιγε ακόμα περισσότερο τη διαφορά ανάμεσα στους πιο εύπορους παίκτες του top επιπέδου με όλους τους υπόλοιπους, ο Τσιτσιπάς απάντησε: "Όλοι έχουν προπονητή. Είναι προσιτό σ' αυτό το επίπεδο. Μιλάμε για επαγγελματικό τένις (ATP & WTA Tour). Προσωπικά δεν αντιμετώπισα ποτέ παίκτη που δεν είχε προπονητή στη διάθεσή του."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots