ATP
Σταθερά στην 4η θέση ο Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Witters/Hamburg European Open
tn team Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 - 12:14

Δεν άλλαξε κάτι για τον Στέφανο Τσιτσιπά στην παγκόσμια κατάταξη γι' αυτή την εβδομάδα, ενώ πολύ κοντά στην επιστροφή του στο Top 10 είναι ο Pablo Carreno Busta και το career high του ισοφάρισε ο Casper Ruud.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να μην κατάφερε να ξεπεράσει τον Rafael Nadal με την παρουσία του στο Αμβούργο την προηγούμενη εβδομάδα (μάλιστα η διαφορά τους αυξήθηκε από τους 120 στους 240 βαθμούς), όμως ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας παραμένει πολύ κοντά στο Νο.3 και πολύ σύντομα αναμένεται να έχει νέες ευκαιρίες για νέο career high.

Στην κορυφή της κατάταξης είναι σταθερά ο Novak Djokovic, που έφτασε τις 329 εβδομάδες παραμονής στο Νο.1. Στο Νο.2 είναι ο Daniil Medvedev, που τον ακολουθούν οι Nadal και Τσιτσιπάς. Στην 5η θέση είναι ο Alexander Zverev, στην 6η ο Dominic Thiem, ενώ το Top 10 συμπληρώνουν οι Andrey Rublev (No.7), Matteo Berrettini (No.8), Roger Federer (No.9) και Denis Shapovalov (No.10).

Κοντά στην επιστροφή του στο Top 10 είναι ο Pablo Carreno Busta, ο οποίος από το Νο.13 κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.11, μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Αμβούργο.

Δυο θέσεις κέρδισε και ο Casper Ruud, που κατέκτησε το 250άρι στο Bastad της Σουηδίας, για να ανεβεί στο Νο.14 και να ισοφαρίσει το career high του. Ο φιναλίστ του Αμβούργου, Filip Krajinovic, κέρδισε 10 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.34.

Νέο career high πραγματοποίησε ο φιναλίστ του Bastad, Federico Coria, που άφησε πίσω του 15 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.62. Τέλος, ο πρωταθλητής του Νιούπορτ, Kevin Anderson, κέρδισε 39 θέσεις και πραγματοποίησε μια δυναμική επιστροφή στο Top 100, ανεβαίνοντας στο Νο.74.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Στους Έλληνες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι φυσικά πρώτος, ενώ πάντα δεύτερος είναι ο Μιχάλης Περβολαράκης, στο Νο.487 αυτή την εβδομάδα. Ο αδερφός του Στέφανου, Πέτρος Τσιτσιπάς, κέρδισε 161 θέσεις μετά την τρομερή του εβδομάδα στο Αζαξιό και την πορεία του μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων, με αποτέλεσμα να περάσει στο Νο.3 της χώρας μας και στο Νο.745 της ΑΤΡ.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots