ATP
Στο Νο.3 του κόσμου ο Τσιτσιπάς από τη Δευτέρα!

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021 - 8:49

Ο πρόωρος αποκλεισμός του Rafael Nadal στην Ουάσινγκτον, θα φέρει τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Νέο career high αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς την ερχόμενη Δευτέρα, αφού μετά την ήττα του Rafael Nadal από τον Lloyd Harris στον 3ο γύρο του Citi Open, θα προσπεράσει για πρώτη φορά τον Ισπανό και θα βρεθεί στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μπορεί να μην αγωνίζεται αυτή την εβδομάδα ο 22χρονος Έλληνας πρωταθλητής, όμως θα εκμεταλλευτεί την απώλεια βαθμών του Rafa από το Rogers Cup του 2019 (θα αφαιρεθούν το 50% των βαθμών που είχε κερδίσει εκεί, δηλαδή 500, ενώ κέρδισε 45 βαθμούς στην Ουάσινγκτον, συνεπώς θα χάσει 455 βαθμούς) και αναμένεται να περάσει στην 3η θέση, έχοντας μάλιστα σαφώς λιγότερους βαθμούς για να υπερασπιστεί από τον Ισπανό στο υπόλοιπο της χρονιάς.

Μόνο οι Novak Djokovic και Daniil Medvedev, στο Νο.1 και στο Νο.2 αντίστοιχα, θα βρίσκονται μπροστά από τον Στέφανο, που κερδίζει συνεχώς έδαφος και θυμίζουμε πως βρίσκεται και στο Νο.2 της κατάταξης Race to Turin, μόλις 3 μήνες πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots