ATP
Ο εκνευρισμός του Κύργιου και η 3η διαδοχική ήττα (vids)

 
Ο εκνευρισμός του Κύργιου και η 3η διαδοχική ήττα (vids)
tn team Τρίτη, 10 Αυγούστου 2021 - 12:25

O Νικ Κύργιος γνώρισε την 3η διαδοχική του ήττα στο tour, χάνοντας έναν αγώνα που έδειχνε να ελέγχει απόλυτα ως τα μέσα του 2ου σετ, αλλά ένας αμφιλεγόμενος πόντος και μια διαφωνία με τη διαιτητή τον έκανε να χάσει εντελώς τη συγκέντρωσή του.

Ο Κύργιος έπαιζε καλό τένις, κατάφερε να "σπάσει" το εξαιρετικά δύσκολο σερβίς του Reilly Opelka μια φορά στο 1ο σετ και στο 2ο σετ απειλήθηκε 2 φορές με break point, αλλά φρόντισε να μην αφήσει τον Αμερικανό να του κάνει break και οδήγησε το σετ στο tie-break.

Εκεί υπήρξε μια αμφιλεγόμενη φάση που άλλαξε όλο το παιχνίδι, με τον Opelka να χάνει για μια στιγμή την ισορροπία του ενώ ήταν πάνω στο φιλέ, αλλά τελικά να τελειώνει τον πόντο, καθόλα νόμιμα σύμφωνα με τον διαιτητή.

Ο Κύργιος είχε αντίθετη άποψη, υποστηρίζοντας πως ο Αμερικανός "γίγαντας" έχασε τον έλεγχο και ακούμπησε με το πόδι του το φιλέ, που σημαίνει πως έπρεπε να πάρει εκείνος τον πόντο. Ήταν ένας πάρα πολύ κρίσιμος πόντος, στο 4-4 του tie-break του 2ου σετ.

Όπως επίσης ήταν πολύ δύσκολη η φάση, αφού ούτε σε αργή κίνηση δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα. Με κάθε επιφύλαξη και από τις λήψεις που υπάρχουν, φαίνεται να έχει δίκιο η chair umpire και να μην υπάρχει επαφή του Opelka με το φιλέ.

Σε κάθε περίπτωση η φάση έκανε τη ζημιά στον Κύργιο, που βρέθηκε αντιμέτωπος με διπλό set point στον επόμενο πόντο και "πέταξε" το σετ με διπλό λάθος. Συνέχισε τις διαμαρτυρίες στη διαιτητή και νωρίς στο 3ο σετ υπέστη για πρώτη φορά στη βραδιά και break, για να μείνει πίσω με 1-2. Δεν υπήρξε επιστροφή για τον Ελληνοαυστραλό, που υπέστη την 3η διαδοχική ήττα του στα τουρνουά της Αμερικής, με 4-6, 7-6 (4), 6-4.

Ο Opelka, που βρίσκεται σε καλή κατάσταση και πέτυχε 22 άσους στην αναμέτρησή του με τον Κύργιο, θα αντιμετωπίσει απόψε τον Grigor Dimitrov για τον 2ο γύρο του καναδικού Masters στο Τορόντο, σε μια πολύ δύσκολη πρεμιέρα για τον Βούλγαρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots