ATP
Με Khachanov o Τσιτσιπάς (vid)

 
Karen Khachanov
Karen Khachanov © Peter Staples/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2021 - 23:11

Tον Karen Khachanov θα αντιμετωπίσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον 3ο γύρο του Masters του Καναδά. Στη 16άδα μπήκε και ο Andrey Rublev, εκτός έμειναν Felix Auger-Aliassime και Jannik Sinner.

Ο Khachanov κέρδισε το ρωσικό ντέρμπι με τον Aslan Karatsev με 7-6 (7), 6-4 και πήρε την πρόκριση για τον 3ο γύρο του National Bank Open του Τορόντο, εκεί όπου τον περίμενε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Khachanov "σπατάλησε" ένα προβάδισμα με 5-2 στο 1ο σετ και ο Karatsev έφτασε ένα service game μακριά από το να του το πάρει μέσα από τα χέρια του, αφού κέρδισε 4 games στη σειρά και βρέθηκε μπροστά με 6-5.

Με νέο break ωστόσο ο Khachanov το έστειλε στο tie-break, όπου προηγήθηκε με 6-3 και μπορεί να φλέρταρε με νέα "αυτοκτονία", αλλά τελικά αξιοποίησε το 5ο του set point για να το κερδίσει με 9-7.

Στο 2ο σετ ο Karatsev ήταν εκείνος που έκανε πρώτος το break για να προηγηθεί με 2-0, όμως ο Khachanov είχε την άμεση απάντηση και ισοφάρισε στα 4 games. Αργότερα ο νεότερος από τους δυο Ρώσους έκανε και δεύτερο break για να περάσει μπροστά με 5-4 και μετά από ένα game που έσβησε 3 break points και χρειάστηκε 3 match points, έκανε το τελικό 6-4 και "σφράγισε" τη μεγάλη νίκη, σε 2 ώρες και 11 λεπτά.

Στον 3ο γύρο προκρίθηκε και ο Andrey Rublev, ο οποίος επίσης έπαιξε δυο κλειστά σετ με τον Fabio Fognini, αλλά πήρε τη νίκη με 7-6 (4), 6-3.

Ο Fognini είχε κάνει το πρώτο break της αναμέτρησης στο 6ο game για το 4-2, αλλά ο Rublev τον ισοφάρισε αμέσως, πήρε το σετ στο tie-break και αργότερα ήταν ο μόνος παίκτης που έφτασε σε break στο 2ο σετ.

Στην επόμενη φάση ο Rublev θα αντιμετωπίσει τον John Isner, που επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε τον Cristian Garin με 4-6, 6-3, 6-4, σε έναν αγώνα που ολοκλήρωσε με 21 άσους.

Πρόωρα αποχαιρέτησε το Τορόντο ο Felix Auger-Aliassime, Νο.9 στο ταμπλό, που ηττήθηκε από τον Dusan Lajovic με 7-5, 6-4. Ο Lajovic θα παίξει στον 3ο γύρο με τον Casper Ruud, που κέρδισε από χθες τον Marin Cilic με 6-3, 3-6, 6-3.

Τέλος, εκτός έμεινε και ο Jannik Sinner, ο οποίος γνώρισε την ήττα από τον qualifier James Duckworth με 6-3, 6-4. Ο Duckworth θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Daniil Medvedev, που είχε κερδίσει την Τρίτη τον Alexander Bublik με 4-6, 6-3, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots